Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117280
7,8 52 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Dodaję swoją opinię zaraz po obejrzeniu filmu. Czytając poprzednie wypowiedzi sądze że nie każdy zrozumiał o co w tym obrazie chodzi. Przede wszystkim jest to film o samotności, człowieku który poza pasją nie ma w życiu nic, a jego codzienne wybory wpływają na dalsze wydarzenia. Sława bohatera minęła 20 lat temu a mimo to w świecie wrestlingu, kolegów po fachu czy fanów tego sportu jest nadal rozpoznawany jako gwiazda. Nie do końca umie odnaleźc sie w codziennym życiu... Ludzie którzy spodziewali sie w tej produkcji masy akcji i nirealnych scen walki piszą że jest on nudny, czy że to kicz. To DRAMAT a nie film akcji czy kino sensacjne. Świetnie opowiedziana historia o człowieku i jego codziennych dylematach oraz dopadającej każdego starości, przedstawiona na tle wrestlingu. Nie jest to film dla każdego i sięgając po niego powinniśmy wziąc pod uwagę jaki to gatunek i czy chcemy go obejrzec. To moja opinia, nie zmuszam nikogo do jej podzielania.

ocenił(a) film na 10
biggermastiff

w koncu ktos kto podziela moje zdanie, jesli tobie spodobal sie wrestler to polecam ci homeboy gdzie rourke rowniez zagral glowa role, pozdo

ocenił(a) film na 9
statnik

Chętnie obejrzę, przyznam sie że tego filmu akurat nie widziałem jeszcze. Skoro polecasz, a tez podobał Ci się Zapasnik, to będzie to ciekawy seans. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
biggermastiff

Oczywiście dobrze piszesz. Kto sięga po ten film w celu ujrzenia świetnych scen walki podpartych suchą fabułą jest ignorantem. Naprawdę film oglądało mi się dobrze, choć 7/10 to chyba najlepsza ocena.