Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117280
7,8 52 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Poruszający

ocenił(a) film na 7

Fakt udał się ten film mimo że historia jest do bólu konwencjonalna a na końcu musi oczywiście pojawić sie przemowa podnosząca na duchu. Jednak dzięki trójce aktorów a w szczególności Rourka który idealnie wpasował się do roli i wykonał prawdziwą perełkę za która zasłuzenie powinnien dostać Oscara. Mimo schematyczności film jest naprawde poruszający i niekiedy chwytajacy za serce mimo to oczekiwałem trochę więcej. 7/10.

ocenił(a) film na 7
Kilinski

Zgadzam się zupełnie. Film rusza w ostatnich scenach, kiedy córka Randy'ego odwraca się od niego na dobre no i kiedy ten postanawia zakończyc(?) karierę na ringu mimo swych problemów sercowych (dosłownie i w przenośni). Ogólnie dobre wrażenie zostawił na mnie ten życiowy, niepozbawiony jednak wtórności obraz, a Mickey prawdopodobnie będzie zwycięzcą w kategorii aktorskiej na Oscarach. Również uważam, że statuetka mu się należy. Choc jego konkurentów jeszcze nie widziałem.

Thommy

też uważam, że Mickey powinien dostac oskara, ale pewnie tak się nie stanie, bo Amerykańska Akademia Filmowa nigdy go nie doceniała i nadal nie potrafi. więcej o oskarach i recenzja filmu u mnie na blogu