Zbrodnie seksualne i Watykan

Sex Crimes and the Vatican
2006
7,3 86  ocen
7,3 10 1 86
Zbrodnie seksualne i Watykan
powrót do forum filmu Zbrodnie seksualne i Watykan

Dobry dokument.

ocenił(a) film na 10

Obnaża mechanizmy ukrywania przestępców w sutannach. Wydawałoby się że kurtyna opadła i
kościołowi nie pozostało nic oprócz wstydu. Lecz "imperium kontratakuje" Ostatnio pewien
Katolicki biskup Teneryfy, Bernardo Alvarez sformułował w wywiadzie dla prasy lokalnej kilka
odważnych tez:
1."Homoseksualizm krzywdzi społeczeństwo i wszyscy za to zapłacimy", poza tym
2. "Molestowane dzieci są same sobie winne", gdyż
3. "Jeśli się nie uważa, dzieci same to prowokują", ponieważ
4. "Wiele dzieci szuka kontaktów seksualnych z dorosłymi."
Znając życie to niektórzy obrońcy kościoła, krzyża, wiary rzucą się na te bzdety jak hieny na
dziecko.
Film do obejrzenia tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=3EzkcX3hd2M

dardre

Obejrzałem. Wstrząsające. W Irlandii było bardzo głośno na temat "działalności" kleru w szkolnictwie, pseudoopieki nad dziećmi z rodzin patologicznych (ubóstwo uwazano za patologię) Polecam "Song for a Raggy Boy".

dardre

"Wiele dzieci szuka kontaktów seksualnych z dorosłymi." "Jeśli się nie uważa, dzieci same to prowokują".

Niestety ale tak bywa. Wystarczy popatrzeć na zjawisko galerianek. Przecież to są dzieci, które żeby dostać modne jeansy nie cofną się przed niczym. W kościele się tego uczą czy od rówieśników? Pedofilów nie tłumaczę, każdego takiego powinno się wykastrować, każdy z nich powinien zgnić w pierdlu, każdemu powinno się wypalać znamię na czole.

ocenił(a) film na 10
rock79

Jakoś potrafię odróżnić "galerianki" które często wyglądają na pełnoletnie dziewczyny od 10-11 letnich chłopców. A o pedofilie tu chodzi, nie pomyłki co do wieku....
Ale zgadzam się że pedofil powinien gnić w więzieniu. Niezależnie czy na wolności nosił Sutanne czy Toge ....

dardre

13-latka wyglądająca na pełnoletnią dziewczynę? Chyba tylko niewidomy i psychicznie upośledzony mógłby się tłumaczyć, że się pomylił.

ocenił(a) film na 10
rock79

"Galerianki" nie był o 13sto latkach...tak dla ścisłości.

dardre

Nie mówiłem o filmie "Galerianki" ale o zjawisku galerianek w ogólności.

ocenił(a) film na 10
rock79

Galerianek (prawdziwych) to ja w życiu na oczy nie widziałem. Słyszałem o tym, ale jak dla mnie mogłaby to być równie dobrze filmowa fikcja.

rock79

Zjawisko galerianek zostało wymyślone na potrzeby filmu "Galerianki". Zbrodnie KRK są prawdziwe.

Aluminium350

Zbrodnie KRK zostały wymyślone na potrzeby filmu "Zbrodnie seksualne i Watykan". Zjawisko galerianek jest prawdziwe.

rock79

Kanibalizm Karola Wojtyły jest prawdziwy. Zjawisko galerianek zostało wymyślone na potrzeby filmu "Galerianki".

Aluminium350

Amelinium jest prawdziwe. Reszta to fikcja.

rock79

aluminium jest prawdziwsze niż amelinium

Aluminium350

Kłamiesz.