PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31249}

Zdjęcie w godzinę

One Hour Photo
2002
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25287
6,4 16 krytyków
Zdjęcie w godzinę
powrót do forum filmu Zdjęcie w godzinę

Film niestety bardzo cieniutki, na pewno ciekawostką dla niektórych jest rola Robina Wiliamsa - czarny charakter. Hm.. ale prawdę mówiąc to tylko jest tylko szarość, a nie czerń, ...nie zachwycił mnie.. Myślałam, że film wywoła w nas jakąś refleksję w związku zdjęciami, które sami dajemy do wywołania, ale to była tylko chwila, wzruszenie ramionami i stwierdzenie; co mnie to obchodzi. Przyznaję, że na filmie trochę się nudziłam i w końcu z zainteresowaniem zaczęłam się przyglądać scenografii. Nietypowa, bardzo zimna, takie nieludzkie sterylne pomieszczenia. Najbardziej wstrząsną mną supermarket, wielka, czysta jednocześnie przytłaczająca przestrzeń, nawet ten dom, który dla Sy'a był "urzeczywistnieniem rodziny" był pozbawiony "życia"...Zwróciła moją uwagę jeszcze jedna rzecz, sposób chodzenia Sy'a, podobał mi się, wyprostowany, trochę sztywny, ale jakby płyną... ale jednocześnie nie pasowało mi to do charakteru postaci, powinien być absolutnie nijaki, niezauważalny lub dowiedzieliśmy się o Sy'ju za mało. Ogólnie to idźcie sobie na własne ryzyko.