Zdrajca

Traitor
2008
7,0 10 tys. ocen
7,0 10 1 10032
Zdrajca
powrót do forum filmu Zdrajca

8/10

ocenił(a) film na 8

Bardzo ciekawy film, trzyma w napięciu, dobra akcja, gra aktorów i fabula. jak ktoś lubi taką tematykę to w 100% polecam.

Ps. motyw z autobusem najlepszy ;-)

ocenił(a) film na 7
Sprite_87

podzielam opinię kolegi! tylko dla mnie 7/10

ocenił(a) film na 7
premo18

No tak. Górna granica to 7 bo ogólnie był dość słaby (przewidywalny i pozbawiony napięcia)

ocenił(a) film na 8
Sprite_87

Zgadzam się, film ogólnie bardzo dobry, może i nie powalił na kolana ale na pewno mnie nie nudził, parę scen mnie nawet zaskoczyło. Myślę, że zasługuje na 8/10.

Co mnie zastanawia i czego jedynie mogę się uczepić to właśnie tego motywu z tym autobusem... skoro mógł dowolnie zmienić treść tych maili to czemu im nie napisał, że akcja odwołana albo chociażby przesunięta w czasie? zdążył by jeszcze wskazać ich FBI. No ale to taki mały szczegół, takie rozwiązanie jakie było też jest OK

ocenił(a) film na 8
jaca_cool

Fakt tego z autobusem nie rozkminiłem do końca ;-)

ocenił(a) film na 9
jaca_cool

tak, moglby odwolac cala akcje lub przesunac w czasie i wszystko by sie dobrze skonczylo, nikt by nie zginal. Ale czy w zyciu tez zawsze wszystko konczy sie happy endem? Gdyby tak zrobil pewnie bys narzekal ze film za malo realistyczny

ocenił(a) film na 8
lu2000

A czy ja narzekam, że nie było happy endu? napisałem przecież, że "takie rozwiązanie jakie było też jest OK" to już było mniej istotne czy ludzie w tym busie zginęli czy nie... ważne, że cel jego akcji się powiódł.

ocenił(a) film na 7
jaca_cool

30 zamachowców w 40 osobowym autobusie to dobry bilans, może nie był pełny. A akcja odwołana do kolesia który ma bombe i marzy żeby się wysadzić może nie zadziałać, pójdzie do marketu i sam wymyśli coś, poza tym mogło coś podpaść itd, fajnie zrobił.

ocenił(a) film na 8
szela81

tak tylko na 30 zamachowców ten wybuch jakiś taki nijaki...

ocenił(a) film na 8
ZimnyJakLod

Wybuch jak wybuch, mnie tylko zastanawia czy kierowca był też terrorystą, czy tylko przypadkową ofiarą. Bo wyglądało na to, że jednak w busie sami terroryści zasiedli.

ocenił(a) film na 8
Prawdziwy_Idiota

raczej przypadkowa ofiara bo nie wyglądał na zadowolonego z tych ich krzyków

ocenił(a) film na 9
szela81

a to nie jest tak że zdążyli tylko do 13 dotrzeć zanim on się nie skontaktował ze swoją dziewczyną i musieli wyjechać z kraju?