PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395881}

Zejście 2

The Descent: Part 2
2009
5,8 35 tys. ocen
5,8 10 1 35366
5,2 8 krytyków
Zejście 2
powrót do forum filmu Zejście 2

Właśnie wyszłam z kina. W kategorii sieczki daję 10, w kategorii horroru nie daję. I taka mała wątpliwość zupełnie na gorąco. Skoro po znalezieniu pani szeryf staruszek znowu ją podrzuca tym istotom, to dlaczego Sarah jest przez niego uratowana? wiadomo, mógł nie wiedzieć, że ona akurat im uciekła.. i może chodzi o jakąś głębszą psychologię, ale ten brak konsekwencji mnie uderzył. Mam nadzieję, że 3 nie będzie ^^

ocenił(a) film na 5
Whiskerss

Właśnie jest to dość ciekawe;) moja hipoteza jest taka, że Sarah wypuścił, żeby przyniosła żyjątkom dużo nowego fajnego ludzkiego mięska;)

berenika84

... gwarancji nie miał, ale na szczęście pojawił się Szeryf Łoś ;) A co do zwierzyny leśnej, to jakim cudem pani szeryf musi się mocno przepychać przez dziurę aby wyleźć na powierzchnię skoro 5 sekund wcześniej 3 razy większy od niej stworek przeszedł tamtędy razem z jeleniem na plecach? :D chyba można to mnożyć, ale czy jest sens huh.

ocenił(a) film na 5
Whiskerss

Od razu widać było, że z gościu jest w jatkę zamieszany, bo jak spuszczał ich windą to tak dziwnie mrugnął do p. szeryf... I przez cały czas wiadomo było, że jeszcze odegra swoją rolę.
A poza tym, przed "zejściem" ekipy, mówił coś o swoim zaginionym w jaskini dziadku. Może to dziadek z kolegami górnikami przez lata ewoluowali w te sympatyczne stwory, a on systematycznie donosił mu świeże ludzkie mięsko..:P

ocenił(a) film na 7
Nesna

ja tam wiedziałam, że z tym staruszkiem będzie coś nie tak, bo był ewidentnie dziwny, ale że ją tak pierdolnie łopatą to nie przypuszczałam :D
na jakiej niby podstawie mają robic 3? nikt się nie uratował, chyba, że pani Szeryf nagle ożyje, nie zdziwiłabym się, bo w 2 zaskoczeń było dużo ;d

Whiskerss

Zajebi... przygłupi "horror" ? Przewidywalny aż do bólu.
Odnośnie zakończenia, to ten stary pomaga stworkom dlatego, że są jego potomstwem na spółkę z Tuskiem. Zresztą to widać po ich rysach twarzy, jakby skórę z ojca zdarł !

ocenił(a) film na 8
Whiskerss

bo skonczyl sie sezon na jelenie i potrzebowal jakiegos pozywienia dla stworkow, wiec ratujac Sare zwabil wiecej miesa.Co do teorii pochodzenia stworow, nie sadze zeby to byly jakies zmutowane przodki tego dziadka . Bardziej jestem za wstrzymana teoria ewolucyjna, gdzie ten gatunek sobie zyje w jaskiniach nie wiedzac nic o bozym swiecie, nie znajac playstation i macdonalda. Tak czy inaczej tam byly tez stworzyce wiec mogly sie te albinoskie krety rozmnazac droga plciowa...dobrze ze tego nie pokazano bo pewnie ucieklbym z kina.