PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829225}

Zenek

2020
2,8 40 tys. ocen
2,8 10 1 39996
3,7 26 krytyków
Zenek
powrót do forum filmu Zenek

Jeden z najlepszych jak nie najlepszy film biograficzno-muzyczny. Doskonały film gra aktorska , scenografie no i oczywiście muzyka. Kiedy podczas seansu były wstawki muzyczne a jest ich wile, ludzie wstawali klaskali do rytmu i śpiewali piosenki Zenka wraz filmem. A końcówka filmu magia, napisy, muzyka i ....wszyscy siedzą dalej i czekają ...może jeszcze zaśpiewa, może jeszcze go usłyszymy .. Magia. Polecam. Byłem na seansie przedpremierowym, ale 14 na pewno pójdę jeszcze raz, i potem co najmniej jeszcze kilka razy MAGIA

ocenił(a) film na 4
pierdantes

Ciekawe gdzie był taki seans i o jakim filmie piszesz :)

ocenił(a) film na 10
JanekW23

w Wraszawie, no o filmie "Zenek" a niby na jakim forum jesteśmy. Hejteży i antypolcay nawet najprostrzych rzeczy nie ogarniaja jak widze

pierdantes

Antypolacy antypolakami, ale błędów w wypowiedzi co nie miara...
Nie ma takiego miasta jak Wraszawa,
Hejterzy piszemy przez rz
antypolcay? Chodziło o anty polaków?
najprostrzych? Piszemy najprostszych
I standardowo na koniec "ogarniaja" bez ą i widze zamiast "widzę"

Mniej internetu więcej książek :)

ocenił(a) film na 10
AdrianK999

Ja jestem człowiekiem noworzytnym , po co mi ksionszki jak mam telewizor. Co to sredniowiecze rzeby czytac ksionszki? TELEWIZOR MASZ W TELEWIZOR PACZ!

ocenił(a) film na 10
JanekW23

Dzis pokaz w Białymstoku , na pewno film tez zrobi furorę. Myśle ze to kandydat do oscara w przyszłym roku., nominacje na pewno dostanie i moze wreszcie doczekamuy sie statuetki :)

ocenił(a) film na 4
pierdantes

Statuetkę może i dostanie ale nie Oskara bo ma za duże braki by nawet kandydować. Może w Białymstoku są przyznawane inne statuetki to tam otrzyma nagrodę.

ocenił(a) film na 10
JanekW23

Seans odbył się w poniedziałek w złotych tarasach.

ocenił(a) film na 10
karolina_jeremska

dziś kolejny był w Białymstoku, ludzi też byli zachwyceni. Oskarowy film!!!!

ocenił(a) film na 4
karolina_jeremska

Wiem, że się odbył bo byłem na premierze. I nikt nie wstawał i nie klaskał bo muzyki Zenka prawie w tym filmie nie ma. I nie jest to wybitne dzieło co w sumie jest smutne bo można było

ocenił(a) film na 10
JanekW23

to pewnie Ty byłeś tym pijanym chlopem co przyszedł pijany w sztok i na początku zasnął, a obudzil sie na koncu. To co Ty tam wiesz.

ocenił(a) film na 4
pierdantes

Dobre :) Fakt były osoby które przyszły już po wpływem "baśniowego elementu" jak i również spożywające w trakcie seansu. I większość z nich mówiła potem , że dobrze się na tym filmie bawiła więc może to jest klucz do tego by ów dzieło się podobało. Ja wytrzymałem do końca na trzeźwo by móc wyłapać niedociągnięcia scenografii czy gry pana Czeczota.

ocenił(a) film na 1
JanekW23

"Muzyki" zenka w filmie nie ma, bo... jej w ogóle nie ma. Praktycznie wszystko zerżnął od rosyjskich zespołów "diskopolowych" ;)

pierdantes

Jeden z najgłupszych opisów jakie widziałem. Jest tak głupi, że czytam go po kilka razy. Arcydzieło, magia. Podjarany jak ksiądz w przedszkolu.

ocenił(a) film na 10
quki25

a FIlm widzialeś? CZy hejcisz za zaś?

pierdantes

Filmu nie oglądałem, więc oceny nie wystawiam. Nie mam nic do filmu, którego nie widziałem. Oceny krytyków, też bardzo często się nie potwierdzają z ocenami normalnego widza. Zobaczymy ile z tego opisu się potwierdzi w kinie. Czy będą śpiewać, klaskać, czy się śmiać? Po prostu tego nie da się czytać, za dużo lukru. Film nad filmy, cud, miód itd. Nie można zabrać wisienki z tortu, wrzucić do rosołu i powiedzieć, że to jest smaczne.

pierdantes

nie karmic trolla :)

ocenił(a) film na 10
shivar

sam jestes trol w dodatku marny

pierdantes

Podobno jak odbyła się premiera to ruch na drodze wstrzymali żeby uczcić nakręcenie takiego arcydzieła

ocenił(a) film na 10
Tomasz_Goz

Nie wiem bo byłem wtedy w kinie, ale przed seansem z każdego samochodu było słychać jego piosenki. Ludzie wychodzący z aut do kina nucili sobie je. Więc to co piszesz jest całkiem możliwe, ale nie widziałem nigdzie newsów na ten temat. Być może powiedzą o tym dopiero na główną premierę 14. W każdym razie dzięki za info :) Pewnie powiedzą o tym jutro w wiadomościach.

pierdantes

Bo Zenek jest jak Maradona. Na ulicy powinny stać kapliczki. Sam nie wierzysz w to co piszesz. Wstrzymali ruch! Możliwie, że w tym czasie czytali twoje wpisy i nie byli w stanie prowadzić.

ocenił(a) film na 1
quki25

Ten film owszem dostanie wiele nominacji, a nawet statuetek, ale nie do Oscara tylko do Węży

ocenił(a) film na 10
Herkert1234

Weżę takie jak ty to kąsają i plują na film którego nawet nie widzieli, a nawet jak zobaczą to nie dostrzegą kunsztu tego filmu , zupełnie jak niewierny tomasz . Więc jak masz hejcić i pisac głupoty lepiej nie pisz nic!

pierdantes

Tak jak nie można jechać po filmie, że dno tak nie można wypisywać takich głupot jak ty. To nie jest koncert tylko film. Ludzie nie śpiewają w drodze do kina i w samym kinie jego piosenek. Nikt w taką reklamę nie uwierzy. Najwyraźniej jesteś jednym z tych psychofanów, albo jesteś z Pisu i robisz reklamę Tvp.

ocenił(a) film na 10
quki25

to sam widzisz kunszt reżysera, aktorów, scenografów, skoro normalnie ludzie nie spierają a teraz śpiewali.

pierdantes

Ludzie zawsze się spierali i spierać będą. Film był nagłośniony w mediach więc każdy o nim wie. To normalne, że prędzej czy później forum się zapełni. To nie kunszt reżysera czy aktorów tylko dobra reklama.

ocenił(a) film na 10
quki25

No ale film był doskonały, a ludzie na zlosc daja 1 chociaz nawet go nie widzieli

pierdantes

Film był doskonały w twojej ocenie. Nie każdemu przypadnie do gustu. Na pewno nie zasługuje na 1, ale też bym go nie stawiał na samym szczycie. Dla mnie ocena 10 jest dla perełek filmowych. Na to składa się ocena dla reżysera, kostiumy, zdjęcia, muzyka, gra aktorska, itd. Mało jest takich filmów. Jak podzielimy je na gatunki filmowe to jest jeszcze mniej :-)

użytkownik usunięty
pierdantes

Słabiutki trolling.