PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105521}

Ziemia żywych trupów

Land of the Dead
2005
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16122
5,3 13 krytyków
Ziemia żywych trupów
powrót do forum filmu Ziemia żywych trupów

Na filmach o zombie nie znam sie - oglądałem kilka filmów o żywych trupach i ziemia jest jednym z ciekawszych. Pomysł , aby zimbie myślały może wydawać sie kontrowersyjny - mnie on jak najbardziej przypadł do gustu (SPOJLER fajna scena , kiedy murzyn pomaga dziewczynie zastrzelić żołnierza KONIEC), może jak wiele istot poporstu ewoluowały i są o niebo "lepsze" od tego czegoś ze Świtu . Ciekawie przedstawiony świat (a właściwie kawałek-połowa w luksusie, druga połowa w slumsach). Postacie są dobrze zagrane. Wiele dosyć krwawych scen. Aż rzuca sie w oczy kontrast między murzynem zombie , a gościem granym przez Hoopera- ten pierwszy dba o swoich i chce dla ich jak najlepiej , ten grugi olewa swój gatunek. Fanem zombie nie jestem , ale film mi sie bardzo podobał - Romero oby tak dalej.

ocenił(a) film na 7
kanton

"Ziemia" nie jest kontynuacją "Świtu" z 2004."Świt to remake filmu z 1978.

Ash_2

Nawiązałem do świtu , bo w krótkim odstępie oglądałem ziemie i nowy świt. Porównałem poprostu zombie ze Świtu (beznadziejne na marginesie , biegające i o wiele gorzej ucharakteryzowane od tych z ziemi) z tymi z nowego filmu Romero , a to że Świt z 2004 jest remakiem to wiem :)