Film zaczal sie tak poprostu, od razu wiadomo o co chodzi, od razu wyskakuja trupy i zaczyna sie akcja. Lektor mowi co i jak, a potem widzimy smieszne zombie upodabniajace sie do ludzi. Przyznaje, ze czesto powstrzymywalam sie od smiechu. Oprocz duzej ilosci krwi, jelit i watroby, rysuje sie historia grupki bohaterow strzelajacych fajerwerki co jest prawie niezawodna tymczasowa obrona przed ochydnymi stworzonkami. Ale przynajmniej dokladnie wiem jak wygladaja ludzkie wnetrznosci:)
Niestety masz racje
Juz od poczatku filmu nie ma uczucia strachu, zagubienia, niewiedzy
Wszystko poukladane a trupy i ich reakcje nietylko dla mnie ale i wielu ludzi w kinie poprostu smieszne
Nie wiem czemu tworcy wspolczesnych horrorw nie rozumieja ze nie straszne sa ochydne sceny ciecia pila czy jak w Zombich obgryzania kosci i policzkow.
Straszna jest niewiedza co sie dzieje klimat strachu wynikajacy z zagubienia glownych postaci oraz oglna panika
Nie wiem moze jestem dziwny ale jak widze kolesi z superpojazdem strzelajacych do zombi jak do kaczek to mam rozne odczucia ale nie strachu
Dla mnie wizja Ziemi Zywyh Trupow jest zupelnie inna i przedsawilbym ja calkowicie inaczej
Mysle ze w takich filmach powinno sie przedstawic zombich jako prymitywne ale wszechobecne istoty ktore ledwo poruszajac sie sa zdeterminowane by dobrac sie do naszych mozgow.
Grupa ludzi powinna nie miec stalego bezpiecznego mieszkania a co dopiero wielki drapacz chmur urzadzony jak drogi hotel - przeciez to idiotyczne
Notabene ten drapacz nie byl praktycznie zabezpieczony stad trupy tak latwo weszly - chociaz parter mogl byc pusty a na pierwsze pietro mogly prowadzic pionowe wysokie uniemozliwiajace trupom wejscie schody.Zalozenie ze tam nigdy nie dojda przy skrajnej glupocie nieprawdopodobne.A plot chroniacy owe miasto ?po dnapieciem ?
To mnie dobilo i az bylem zly w kinie.Kto probuje pradem zniechecac Zombich?Jakos plotu tez byla nieprawdopodobnie niska.
Kolejne co skompromitowalo tworcow filmu to woda otaczajaca miasto.
Czy ludzie moga byc tak glupi by nie wziac pod uwage ze martwy Zombi nawet niemyslacy dojdzie w koncu do wody i przejdzie sobie po dnie?
A aktorzy?kto ich dobieral?przeciez oni kompletnie nie pasowali do horroru o zombich-np. latynos jako dealer narkotykow by pasowal a ten pseudozawodnik sumo to kompletna pomylka.Kobieta byla prostytutka to tez conajmniej niesmaczna kompanka dla glownego bohatera.
Ogolnie mozna by wymieniac jeszcze wiele wad tego filmu ale nie zmienie to faktu ze dobre czasy dla horrorow dawno minely a tworcy stawiaja na szybka nieprzemyslana produkcje majaca dac zysk dzieki tytulom znanych serii.To smutne ale wymagajac wiecej niz prostego filmu gdzie poprostu sa Zombie i malo sie dzieje szkoda tych pieniedzy na kino.