ciało Matki Boskiej również zostało zabrane do nieba. Nie mogę się już doczekać.
nie ma na ten temat w Biblii żadnej informacji. Natomiast są informacje na temat 2 innych osób, które faktycznie zostały wzięte do nieba (Henoch i Eliasz). A przeczytać polecam - niesamowicie inspirująca, mądra i posiadająca wiele ciekawych historii książka :)
1. Wg Biblii karą za grzech była śmierć. Adam i Ewa nie musieli umierać. W NT pojawia się nowy Adam i nowa Ewa: Jezus i Maria poczęta bez grzechu pierworodnego (w nieprzyjaźni z szatanem). Jeśli założyć, że nie popełniła nigdy grzechu, logiczne jest, że nie umarła w zwykły sposób, ale raczej została wzięta ciałem do nieba jak Jej Syn.
2. Ps 132, 8; Ap 11, 19 i cały rozdział dwunasty.
https://www.youtube.com/watch?v=lBnMRrEpCUE
Ignorantom zdaje się, że ich tycie móżdżki mogą samodzielnie objąć całe bogactwo Biblii i ją zrozumieć. Katolicy mają w sobie dość pokory, by zrozumieć, że powinno być jakieś zwierzchnictwo na ziemi stojące na straży prawdy, bo Bóg nie byłby tak GŁUPI, żeby oprzeć swoją religię na samej tylko książce. Prawda jest tylko jedna, a każda z 33000 denominacji protestanckich ma swoją własną jej wersję.
"Gdybym zaś się opóźniał, [piszę], byś wiedział, jak należy postępować w domu Bożym, który jest Kościołem Boga żywego, filarem i podporą prawdy".
1 Tym 3, 15.
"Tam gdzie jest Chrystus, tam jest również Kościół Katolicki (powszechny)" Ignacy Antiocheński, 115r.
Uważaj, żeby Ci heretycy nie namącili w głowie.