Wpadłam na pomysł, żebyśmy zadawali sobie pytania z Sagi. :D Kto będzie lepszy? :D A i może bez BD na razie, bo nie wszyscy przeczytali (łacznie ze mną :), ale jak bardzo chcecie- proszę bardzo.
Zacznę:
Czemu Edward poszedł na wagary i próbował namówić do tego Bellę? To było w Zmierzchu.
I przepraszam, jak już jest taki temat
O rany, Stempel !
Nie wiem xP
Nie wiedziałam nawet, że był taki fragment. Ale cóż - może niedokładnie czytałam :x
to byl taki jednodniowy joke,nie czytalem tej ksiazki,nawet nie wiedizalem ze istnieje cos takiego,przez przypadek znalazlem to forum i pomyslalem sobie ze zostawie zmyslone pytanie,przepraszam za to,nie chce niszczyc waszej zabawy,pozdrawiam
Mam nadzieję że nikt już nie będzie robił takich ,,żartów''. xD
To kto teraz zadaje pytanie???
Oj wsio rawno kto;)
Może ja:)
Kto najbardziej wspierał Edwarda i dlaczego? (Oczywiście zanim z Bellą stali się parą).
najbardziej edwarda wspierała alice, a dlatego, że od razu pokochała bellę, a poza tym lepiej by było, gdyby edward odkrył to, dlaczego nie może czytać belli. bo bella wyjątkowa jest ; dd
oddaję
Nie macie pomysłów?;)
Co trzymała Bella w dłoni pod koniec stracia Edwarda i Setha z Victorią na polanie?
Powiedziała, że idzie do toalety (i poszła, ale wiedziała, że takowa ma 2 wyjścia. Uciekła tym 2)
Ile cm wzrostu miała Bella?
to był obraz rodziny volturi ?
jakim autem przyjechała jessica po bellę, kiedy jechały do port angeles (marka i kolor)?
zgadza się, bohaterko :)
hm... biały ford? nie jestem w 100% pewna..
a pytanie: dlaczego Alice nie pamiętała swojej przeszłości?
ponieważ Alice zawsze trzymali w odosobnieniu ;/ Biedaczka
Jak i kiedy Rosalie spotkała Emmetta??
emmett sam polował na niedźwiedzie w lesie i rosalie go tam znalazła już konającego po walce z niedźwiadkiem. wzięła go na ręce i wiele, wiele mil biegła z nim do carlisle'a.
jaką bluzkę miała bella założoną, kiedy leciała do forks ?
pamiętam tylko topaz... kazdego dnia odcien tęczówki Edwarda się zmienia, tak samo, za każdym razem zmienia sie ulubiony kamień Belli.;]
w jakiej sytuacji Edward rzekł: "Prawda jest taka, że ludzie mają pewna wzpaniałą cechę. Zmieniają się." ?
W szpitalu, po walce z Jamesem w Phoenix, kiedy to Bella poowiedziała Renee, że to co czuje do Edwarda to tylko młodzieńcze zauroczenie.
Pogrążmy trochę ten temat:
Jak zareagowała Renee, gdy po raz pierwszy zobaczyła Edwarda? Co powiedziała Belli?
Jak to szło? "Uważam, że ten chłopak jest w tobie zakochany"?
Kto i jak upozorował wypadek Belli w hotelu po starciu z Jamesem?
alice i edward. charlie otrzymał wersję, że bella spadła ze schodów.
ile bella miała lat, kiedy zaprotestowała przeciwko przyjeżdżaniu corocznym do forks w wakacje ?
14 lat, musiałam sprawdzić bo nie pamiętałam
w jakim ubraniu Bella obudziła się tuż po przemianie w wampira? i któ ją w nie ubrał?
Hmm... to ja mam, przepraszam jeśli było:) I wydaje mi się że jest ono łatwe dla prawdziwego fana;D
Jakim państem była Bella? - chodzi w konflikcie między Edwardem, a Jcobem;/ ;))
Ravioli z grzybami.
Gdzie/u kogo Bella znalazła motory?
(wiecie o co chodzi? ;) te, na których później jeździła z Jacobem)
ona to dostała od jakiś braci. nie pamiętam nazwiska, ale oni wystawili je na podjazd i ona pomyślała, żeby dać jake do naprawy i się spytałą, ile kosztują, a on, że są za darmo i wzięła.
do jakich dwóch fantastycznych bohaterów filmów i komiksów bella porównywała edwarda?
porównywała do Petera Parkera (Spiderman) i Bruce'a Wayne'a (Batman)
pyt: co Edward chciał zrobić na polanie z Bellą? (Eclipse) xDD
chciał spełnić jej największe marzenie,tzn przespać się z nią zanim stanie się wampirem :)
pytanko: Dlaczego Charlie miał opory by Bella pojechała z Edwardem do swojej matki w Zaćmieniu?
Mam pytanko, a widzę, że tutaj chyba na nie uzyskam odpowiedź ;)
Jak nazywa się autorka sagi i jakie są jej tytuły, bo widzę, że to musi być bardzo interesujące ;)
autorka nazywa się Stephenie Meyer.
napisała cztery książki: Twilight(Zmierzch), New Moon(Księżyc w nowiu), Eclipse(Zaćmienie) oraz Breaking Dawn(wyjdzie po polsku w marcu 2009).
książki są fascynujące i w imieniu moim oraz koleżanek z forum serdecznie je polecam :)
O ile pamiętam to Charlie nie lubił Edwarda po tym co zorbił Belli [Księżyc w nowiu] A poza tym byliby sami, a oto się obawiał xDD
Na jaki uniwersytet najbardziej chciała pójść Bella? xDD [Zaćmienie]
na grypę hiszpankę czy coś takiego
co pierwsze przyszło Edwardowi do głowy gdy zobaczył, że van Tylera jedzie prosto na Bellę?
dokładnie: 20 czerwca 1901 :)
Kiedy Edward po raz pierwszy przyszedł do pokoju Belli w nocy?
Bella najbardziej chciała iść na Univeristy of Alasca, a Edward chciał by poszła do Darthmouth (no bo nie bierzemy pod uwagę BD :D)
Gadatliwa, niska i z burzą blond loków.
Jak powtarzały się kolory na kapie w hoteliku, gdzie Bella nocowała z Jasperem i Alice (Zmierzch)?
Kolory powtarzały się według pewnej reguły: po beżowym szedł brzoskwiniowy, kremowy, matowy złoty, a potem znów beżowy, brzoskwiniowy i tak bez końca.
Jak nazywali się rodzice Edwarda ?
Elizabeth i Edward (Senior)
nie wiem czy sie nie powtórzy,
Ko kolejno dołączał do paczki Sama Uley'a?