Nie mam tv i jakichś specjalnych kanałów, zatem pozostał mi internet, ale online z kolei nie mogę znaleźć owego filmu. Jedynie do pobrania, co zresztą zrobiłam, lecz tu pojawia się problem napisów. W internecie krąży chyba tylko jedna ich wersja, gdyż jakie nie ściągnęłam, są niedopasowane.. Nawet kiedy je specjalnym programem konwertuję i przesuwam czasowo całość tekstu, to z początku jest dobrze, a potem znowu zaczynają się jakieś przedwczesne zdania, lub opóźnione i każde kolejno muszę zmieniać. Są jakoś tak wybitnie niezgrane, że raz linijka tekstu za wcześnie, raz za późno, no i praktycznie przy każdej wypowiedzi muszę przesuwać o różne sekundy i milisekundy - to wstecz, to w przód. Nie tyle jest to męczące, co psuje całą przyjemność oglądania filmu, bo skupiam się na dopasowywaniu słów do czasu wypowiedzi. Język w tym filmie to jedyny aspekt, gdzie żałuję iż film ten nie jest amerykański - wówczas przy braku napisów albo braku synchronizacji przynajmniej dałoby radę go obejrzeć.. Nie trafił ktoś może na wersję online ze zgranymi napisami, lub do pobrania ale z wtopionymi lub naprawdę dopasowanymi?
Ja oglądałem wersję z napisami wgranymi i z tego co pamiętam dobrze zsynchronizowanymi, można ją pobrać od jednego gryzonia.
Nie koniecznie napisy są złe , możesz mieć " zły film " jakiś Rip dziwny. Po przeczytaniu twojego wpisu sprawdziłem , na stronie Pirat jest wstawka filmu 1,37GB - George SLUIZER - Spoorloos (The Vanishing, 1988) - CRITERION - to jest film 2 cd. Napisy pobrały się automatycznie z Napi projekt i są dobre , sprawdziłem wyrywkowo , przód , środek i koniec. Więc nieraz jak napisy nie pasują to warto inną wstawkę filmu pobrać i sprawdzić.
Wersja 1.65GB z pewnej pirackiej zatoki jest ok (ma też najwięcej seedów), napisy z napi projekt są dopasowane, tylko trzeba ręcznie ściągnąć, bo program nie znajduje.