PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=550470}

Zombieland: Kulki w łeb

Zombieland: Double Tap
2019
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 38913
5,8 31 krytyków
Zombieland: Kulki w łeb
powrót do forum filmu Zombieland: Kulki w łeb

Maskara

ocenił(a) film na 1

Maskara może być rozumiana dwojako. Na pewno w filmie o Zombie, jest to wyraz zdecydowanie potrzebny i ma bardzo pozytywny wydźwięk. Pierwsza cześć miała on top prawie wszystko-scenariusz, humor, ciekawy świat, bohaterów, ciekawe sposoby na zabijanie zombie i humor którego wtedy brakowało w tego typu gatunku. Druga cześć również krzyczy M A S A K R A, ale ma bardzo negatywny wydźwięk. W połowie filmu zdałam sobie sprawę, że to nie jest chwilowa niedorzeczność, tylko tak ma wyglądać ten film. I tak jak w pierwszej części masakra oznaczała wszystko co dobre to tutaj jest dosłownie wszystko nie tak. Czułam się jak na tanim amerykańskim kabarecie- żarty o typowej blondynce, pacyfistach, celebrytach, ogólnie jazda po każdej grupie w żartach typu „patrz Halina, chłop się za babę przebrał”, to były tego typu górnolotne żarty. Od początku do końca brak pomysłu, po 10 latach spodziewałam się świeży pogląd na Zombieland w nieco odlschoolowym stylu a tu odgrzewany kotlet, przetrawiony, wyjęty z tyłka i jeszcze raz zjedzony przez te same motywy i banały o wielkich zbiegach okoliczności spotkania dwóch tych samych typów, zmarnowania włoskiego zabytku na 3 zombie, idealnych fryzurach i słodko-pierdzącej miłości dla każdego. Taki amerykański happy ending a jeszcze lepszy bardziej adekwatny polski podtytuł. Myślę, że wymyślony i przyklepany przez tak samo rozgoryczone osoby, które dostrzegły duży potencjał na śmieszny kabarecik zamiast na spoko film, na którym można by było świetnie się bawić.

nattcatmeow

taki wlasnie jest mainstream. najpierw mielismy patolemingoze LGBT, a teraz mamy patolemingoze antyLGBT. aktorzy to prostytutki i zagraja we wszystkim co da im slawe i hajs.