PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10051462}

Zwierzogród 2

Zootopia 2
2025
3,8 tys.
chce zobaczyć
Zwierzogród 2
powrót do forum filmu Zwierzogród 2

Nie wiem czy jakikolwiek film Disneya może się mierzyć ze Zwierzogrodem pod względem właśnie potencjału, bo tutaj możliwości co do poprowadzenia ciągu dalszego historii jest od groma. Sprawa kryminalna plus bawienie się tymi dzielnicami klimatycznymi, stereotypami dotyczącymi poszczególnych gatunków zwierząt i charyzmatycznymi bohaterami to najlepszy przepis na sukces. Jeśli Disney ma wrócić zarówno finansowo jak i jakościowo do dawnej formy to właśnie za pomocą tego filmu.

LeSzifre

Wydaje mi się, jeżeli ten film będzie klapą, disney nie będzie miał czego zbierać, z wszystkich filmów na ten akurat najbardziej czekam od Disneya, powiedzieli że ich produkcje teraz będą "mniej gejowe" co to znaczy u nich, przekonamy się za rok, niech tylko będzie w 80% tak samo dobry jak jedynka a będzie dobrze.

Mary_niszczyciel

Moim zdaniem to świadczy o tym, że film będzie skupiony bardziej na fabule i satysfakcjonowaniu widzów, a nie na inkluzywności.
Disney zwyczajnie odejdzie od ideologii DEI na rzecz pragmatyzmu.

LeSzifre

Przecież Disney finansowo w ubiegłym roku wrócił do formy: "Królestwo Planety Małp", "Deadpool and Wolverine", "Inside Out 2", "Moana 2", "Mufasa Król Lew" - zabawne jest to, że Ludzie wolą sequele od oryginalnych produkcji bo nawet tak zbędne kontynuacje jak "W Głowie się nie mieści 2' i "Moana 2" zarobiły krocie a 1o oryginalnych filmów Disneya i Pixara nie przyniosły zysku, choć tu głównym winowajcą była pandemia. "Zwierzogród 2" na pewno zarobi, skoro te dwa sequele zarobiły aż tyle i ponoć były już pokazy testowe, które okazały się sukcesem ale to na razie plotki.

lelen_lis

Sequele i spin-offy cieszą się większą popularnością, bowiem są bezpieczniejsze i gwarantują wysoką oglądalność.
Widzowie boją się zwyczajnie wydawać pieniądze na oglądanie nieznanych produkcji.
Pokazuje to niniejszy artykuł:
https://rozrywka.spidersweb.pl/mickey-17-premiera-robert-pattinson-science-ficti on-box-office

religawojtek

Tylko że Ci sami widzowie narzekają na "odgrzewane kotlety", które i tak najchętniej oglądają ;)

lelen_lis

Moim zdaniem całość idealnie odzwierciedla (sparafrazowana przeze mnie) wymiana zdań z filmu "Ostatni król Szkocji" (2006) między ugandyjskim dyktatorem Idi Aminem a jego pochodzącym ze Szkocji lekarzem:
"Czemu mi nie powiedziałeś, że to fatalny pomysł?"
"Powiedziałem Panu, ale Pan i tak nie posłuchał"
"To czemu mnie nie przekonałeś, że mam ustosunkować się do twoich obiekcji?"