PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=703836}

Zwierzogród

Zootopia
2016
7,9 302 tys. ocen
7,9 10 1 301555
8,0 83 krytyków
Zwierzogród
powrót do forum filmu Zwierzogród

Ostatnia scena

ocenił(a) film na 9

na rozprowadzeniu "Snarlov, Higgins i Wolfard, pod przykrywką" wilk się przebiera za owcę. aluzja do przysłowia "wilk w owczej skórzę" niby taka krótka scenka a bawi

ocenił(a) film na 10
anionimek

A gdzie tas scena jest? Po napisach końcowych, czy gdzieś na necie?
W dokumencie o usuniętych postaciach jest wilk w owczej skórze.

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

ostatnia scena z odprawą, tam gdzie dostają przydział do złapania pirata drogowego

ocenił(a) film na 10
anionimek

A aaa ... ale to nie jest ostatnia scena, tylko przed przed ostatnia, bo ostatnią jest koncert ;)
W każdym razie, wilk w owczej skórze był w planach:

https://www.youtube.com/watch?v=jpVG3wZdZ8U

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Heh, to nawet było na odwrót: owca w wilczej skórze ;)

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

o kurde, tyle ciekawych postaci usuneli szczegolnie dziki, moze w sequelu ich zobaczymy, o ile będzie

ocenił(a) film na 8
anionimek

to byli mordercy, mieli dobijać drapieżników którzy szaleli bo już nie mogli znieść cierpień spowodowanych przez porażające prądem obroże.

ocenił(a) film na 9
ssendas

skąd te obroże ? bo akurat ich nie kojarze

ocenił(a) film na 8
anionimek

w pierwotnej wersji filmu drapieżniki nosiły obroże aby nie atakować ofiar, Nick miał być głównym bohaterem, obroże się włączały kiedy drapieżnik się za bardzo podekscytował, więc całe życie mieli być apatyczni, to robiło je bezbronnymi, Judy miała być zatwardziałym gliną, nie leszczem.

bardzo długo pracowali nad tą wersją.

ocenił(a) film na 10
ssendas

Tą wersję porzucono chyba dopiero ok. rok temu, gdy do projektu dołączył Rick Moore.
Nowa wersja jest ok ( w końcu dałem jej 10/10 ) ale brakuje mi trochę powagi, elementu zagrożenia - niby są problemy, stereotypy, uprzedzenia, itp. ale brakuje mi realnego zagrożenia, przestępstw i prawdziwych przestępców, oraz jakiegoś większego zagrożenia, czegoś, co można wyczuć w tej porzuconej wersji.

ocenił(a) film na 10
ssendas

A skąd to info? Jakoś nie wierzę, że Disney by na coś takiego pozwolił ...
Pewnie twórcy coś o tym mówią, a ja nie znam angielskiego ;)

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

nie psuj, chce znać opinię postronnej osoby.