thr3e

2006
5,7 536  ocen
5,7 10 1 536
thr3e
powrót do forum filmu thr3e

Oglądałem ten film z sardonicznym uśmiechem niedowierzając do końca iż ktos mógł włożyc w to kasę, promować własnym nazwiskiem, zachwalając jakie to nie jest wielkie dzieło. Gdyby nie to że jestem z Łodzi i chciałem się przyjrzeć scenerii, to bym wyszedł z projekcji po pierwszym efekcie pirotechnicznym, o których wysokim poziomie zapewniała ulotka promująca, a które wołały o pomste do niebios.
"Bardzo kochani" producenci THR3E - nie mozna zrobić pozadnego filmu gdzie polskie misto udaje USA mając tylko do dyspozycji: jedną ameryknska flagę, radiowóz, kilka petard, kiepskich scenografow, pomysły nieudolnie przekopiowane z innych thrillerow i brak polotu. Jenynie w jakims stopniu intrygujaca jest koncowka, ale tez spaprana przez kiepską gre aktorską. Lepiej obejrzeć po raz któryś THE SAW, niż tracić czas na tego gniota.

ocenił(a) film na 2
bluedead

Mam identyczne zdanie tym filmie. Spaprany całkowicie, ale z jednym się nie zgodzę o tym ze Łódź źle udaje Amerykańskie miasto nawet dobrze to wyszło. Fakt pochodzę z lodzi i cześć miejsc poznałem. Ale gdyby nie pochodził z lodzi pewnie bym się nie domyślił ze to nie amerykańskie miasto Film jest tez przewidywalny po 10 minutach wiedziałem już kto jest głównym zagadkowym zabójcą przez chwile zwatplilem ale w końcówce moja teoria się potwierdziła.
Ostatnie 15 minut szczerze spodobało mi się mimo kulawej gry aktorskiej. Taka schizowata końcówka pasuje do thriller-ów. Więc gdyby ten film trwał 25 minut (początkowe 10 minut żeby pokazać o co chodzi i 15 ostatnie minut żeby pokazać dlaczego o to chodziło :P) dal bym mu ocenę 8+/10. Ale ten film niestety nie zasługuje na większa ocenę niż 2.

Jabcook

ciekawe gdzie w ameryce sa plakaty proszynskiego z pudzianowskim:p (mozna je dostrzec). takze jestem z lodzi i wiem, gdzie co jest. w warszawie tez pare scenek. fajnie uczucie, kiedy sie oglada, jak jada kolo galerii lodzkiej, potem kolo dworca centralnego w wawie, a zaraz potem sa na placu reymonta:P ale faktycznie, slaby budzet winowajca. planacy autobus masakra. lepiej nasz autosan wygladal. za troche dobrego 4/10