Wydaje mi sie ze dawno juz ten temat nie zawital na forum,u mnie Matrix kroluje na podium w kategorii najlepszych filmow wszech czasow, moze to przez innowacje,pomysl,efekty specjalne.Wiem jednak ze dla wielu z Was film ten stal sie tym czy jest on dla mnie po dzis dzien.Obok jedynki Matrixa przeszedlem obojetnie,ominelem premiere w kinie, nie interesowalem sie szumem ktory film wywolal,jednak jakis czas po premierze w moje lapy trafil Matrix, no i moge powiedziec ze wtedy sie zaczelo, w kinie zawitalem na Matrix Reaktywacje, a na Rewolucje pojechalem do Poznania na pokaz premierowy ktory jak chyba kazdy wie odbywal sie w kilunastu krajach swiata o tej samej godzinie to dopierojest czas;).Po i przed premierami kolejnych czesci zaczelo sie poszukiwanie informacji i intersowanie Matrix'em na maxa,teraz gdy juz minelo troche czasu i emocje opadly-zapraszam do dyskusji o perelce braci Wachowskich.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Apollyon

I-super, potem marketingowa lawina pociągneła narodziny ładnych glupot

Apollyon

no cóż... 1st obejrzałam 10 razy i byłam zachwycona, ale raczej Neo, bo wtedy tylko on mnie interesował, później doszłam do wniosku, że fabuła filmu jest po prostu ... niebanalna?? muzyka świetna tak jak efekty i cała reszta; na 2nd poszłam do kina i dawno się tak nie śmiałam, to była jak baśń o królewnie śnieżce i królewiczu, który ją uratował... strasznie płytka, i według mnie najgorsza część całej trylogii... co do Matrix rewolucje, to muszę przyznać, że podobał mi się, ale i tak nic nie pobije części pierwszej, a Matrix reaktywacja, to płytkie, nudne, czasami nawet komiczne wypełnienie luki pomiędzy 1, a 3... ale i tak oceniam całą trylogię na 7 /w skali 0_10/, bo to kawał porządnej roboty...

Satine_6

Ja ciagle bede bronic II, wiem ze nie przedstawiala ona tego co I czy III ale byla potrzebna.. przeciez jest w niej wiele motywow ktore pozwalaja nam bardziej zrozumiec istote Mx'a.

Apollyon

Pierwsza czecs naprawde stala sie kultowym filmem i jest swietny, ale w pozostalych czesciech upchano za duzo filozofi matrixowej, a Neo zrobiona na podobienstwo Jezusa, to naprawde za duzo. Mogly byc to naprawde dobre filmy i stac sie kultowa trylogia a tak jest Matrix - film objawienie i 2,3 zwykle filmy s-f.

Apollyon

Moje oceny:
Matrix - 10
Matrix Reaktywacja - 9
Matrix Rewolucje - 9
Najlepszy jest oczywyście Matrix - cz.1!