Znacie jakieś kontynuacje/remake/kolejne części jakiegoś filmu, które okazały się lepsze od pierwowzoru. Zwykle nie udaje się im dorównać, chociaż zdażają się wyjątki. Mnie do głowy przychodzi Terminator II (III to już nie to samo...)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Pr0t0n

Choćby nawet Władca Pierścieni. "Powrót króla" moim zdaniem był lepszy od drugiej części "Dwie wierze".

kinomaniak

Może ktoś się ze mną niezgodzi ale Obcy 2. Bardziej podobał mi się od 1 dlatego, że było więcej Obcego:D

Pr0t0n

Mad Max 2 i 3 leprzy od 1 częsci. moze byc?

Pr0t0n

W sumie to myślałem o 'Władcy...' ale to dla mnie raczej jeden film w 3-ech odsłonach. A może V i VI epizod "Star Wars" ? Lepszy niż IV..? CO do 'Obcego' to i 1 i 2 mi się badrdzo podobały. Mad Maxa 3 nie mogłem przełknąć ale 2ka rzeczywiśce (wg. mnie of koz) co najmniej dorównuje jedynce.
Czekam na dalsze typy!

Pr0t0n

wymieniacie same komercyjne hity a czy ktoś widział eeeeee ojca chrzestnego drugi znacznie lepszy.......

Pr0t0n

wymieniacie same komercyjne hity a czy ktoś widział eeeeee ojca chrzestnego drugi znacznie lepszy.......

Pr0t0n

wymieniacie same komercyjne hity a czy ktoś widział eeeeee ojca chrzestnego drugi znacznie lepszy....... i jeszcze ghost in the shell innosence

Pr0t0n

wymieniacie same komercyjne hity a czy ktoś widział eeeeee ojca chrzestnego drugi znacznie lepszy....... i jeszcze ghost in the shell innosence

Pr0t0n

Pr0t0n

Tak jakby 'Ojciec Chrzestny" nie był komercyjnym hitem :). Kontynuacji 'Ghost in the shell' nie widziałem... A co powiecie o 'Lethal Weapon' II i III (IV ?)...?

Pr0t0n

4 część "zabójczej broni" była najlpesza. Podobała mi se tam postać odgrywana przez Jeta Li.
pozdro