ze wzgledu na puszczenie w tvn Wladcy..(dwie wieże) i Gladiatora. Nasunoł mi sie dylemat wiec chcialem sie zapytac ktora wedlug was produkcja jest lepsza.
Ja nie przepadam za filmami fantasy dlatego bardziej podobał mi się Gladiator. Ale to kwestia gustu.
A co do pomysłu filmu i jego zrealizowania to też zdecydowanie Gladiator:P
pzdr
chociaz jestem pelen podziwu dla tworcow "The Lord...", to jednak bardziej podoba mi sie "Gladiator"... tak po prostu
JA uważam natomiast ze to jest sprawa gustu i upodobania gatunków filmowych. Obydwa filmy mi sie podobały.
chyba sie zakochałam Kornelius, uwielbiam facetów którzy znają sie na dobrym kinie, i maja za idoli takich super meskich aktorów jak Croł i w dodatku to poczucie humoru wow, całe zycie szukałam kogos takiego jak ty, miodzio ;)
Gladiator to filmik na półtorej godziny, pozbawiony efektów wizualnych i co ważniejsze dźwiękowych. Władca to niezła jazda na dobrej jakości kinie domowym.
Pozdro
Sebulex
wg mnie trudno jest porownywac oba filmy,bo sa kompletnie rozne gatunkowo. zarowno gladiator,jak i wladca byly krecone z wielkim rozmachem.jezeli o mnie chodzi,to uwazam ,ze oba sa swietne.