Jakie znacie najlepsze filmy z tych gatunków !!!! Ten gatunek jest moim ulubionym i czekam na wasze propozycje!!!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
barpel

Osobiscie jako melodramat polecam "Wyznania gejszy". Dla mnie naprawde swietny film!:-)

martucha005

właśnie jeszcze nie oglądałem !! chyba się wezme wkońcu za ten film!! pozdro

barpel

melodramat- zdecydowanie =tajemnica brokeback mountain=

barpel

Jeśli chodzi o melodramat,to polecam "Love Story".Film powstał ponad 30 lat temu,ale nadal wzrusza kolejne pokolenia.Z dramatów polecam "Żyć szybko,umierac mlodo",film mlodziezowy,ale z podwójnym dnem i mimo,ze momentami zabawny,to wieje tragizmem.

barpel

Melodramat-zdecydowanie "Casablanca".Mimo że nie jest to "czysty" melodramat,to jednak jest to wspaniały i naprawdę wzruszający film.
Dramat-z ostatnich polecam "Dom z piasku i mgły",film dający do myślenia,z niejednoznacznymi bohaterami,o złożonej osobowości,trudno któremuś z nich przyznać rację.Bardzo poruszający obraz.
Dreszczowiec-było ich dużo,ale dla mnie najwybitniejszym jest "Psychoza" Hitchcocka.Mimo że znam ten film bardzo dobrze,to ilekroć go oglądam zawsze trzyma mnie w napięciu i nie pozwala oderwać się od ekranu.Po prostu jest to dla mnie arcydzieło.

barpel

Je polecam "Przerwana lekcja muzyki" i "Gia"

DaNx

"Bardzo dlugie zareczyny" oraz polski naprawde swietny i przejmujacy film "Ono" obydwa to melo/dramaty

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

dobrze ktos wspomnial melodramat "love story", oraz "titanic" i "trędowata"

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

dobrze ktos wspomnial melodramat "love story", oraz "titanic" i "trędowata"

czepik1

Chciałbym polecić, znakomity moim zdaniem, film "Awakenings" (Przebudzenia) z Robertem de Niro i Robinem Williamsem.

barpel

moim zdaniem najlepszym filmem tego typu jest podążaj w strone światła (Światełko w tunelu) jeżeli ktoś nie płakał na nim to znaczy że ma zamiast serca kamień. apropo czy ktoś wie gdzie można znależć napisy do tego filmu??? albo jak ktoś ma ten film to prosze o kontakt, z wielką chęcią odkupie ... :))) kasia20666@o2.pl

barpel

melodramat-oczywiscie "Casablanca".kamien milowy gatunku.a moze jego pionier?
drama-polecam "Lowce jeleni".ale takze "Johhny poszedl na wojne" oraz "Easy rider"
z dreszczowcow nie mam typow