Jeden z moich ulubionych filmów, w kinach byl klapa finansowa dopiero kiedy wszedl do wypozyczalni zostal zauwazony i stal sie dla wielu filmem kultowym...
Film nawiazuje klimatem do filmow Davida Lyncha...genialna muzyka, podkresla tylko walory filmu, dla tych ktorzy nie widzieli filmu pozycja obowiazkowa
malo osob ogladalo ten film niedlugo bede mial dostep do wersji rezyserskiej dluzszej o 20 minut:D..widzial ktos ten film..i co o nim sadzi???

Donnie_Darko_2

Jak dla mnie rewelacja. Uwielbiam Jake'a Gyllenhaala w tym filmie. Ma w sobie coś z Jacka Nicholsona w "Lśnieniu". A ta scena w kinie na "Evil dead" w połączeniu z genialną muzyką! Boskie. To jest taki film, który się pokazuje znajomym. Oni się w nim zakochują i pokazują dalej.

bartekscissorhands

ja wlasnie tak zrobilem chyba jako pierwszy ze swoich znjaomych obejrzalem ten film, a teraz krazy i kazdy sobie ma okazje obejrzec:)

Donnie_Darko_2

Na mnie też zrobił ogromne wrażenie i każdemu go teraz polecam (ma też świetną stronę oficjalną). Chciałabym zobaczyć wersję reżyserską. Pozdrawiam.