No, kochani, nerwy mi puściły, więc trochę się powściekam! Niemal za każdym razem, kiedy upatrzę sobie film i chcę go kupić na DVD - klapa, nie ma go. Jakie to filmy? Proszę bardzo - bywa, że klasyka kina - Tarkowski (Stalker, Ofiarowanie), Fellini, ostatnio szukałam Herzoga (Szklane serce), albo takie, które zapamiętałam z tzw. konfrontacji filmowych i pamiętam do dziś (Idź i patrz, Ballada o Narajamie, Sny Kurosawy), albo kino autorskie - L. Majewskiego, W. Hasa, i tak dalej, i tak dalej - do jasnej cholery, dlaczego w tym kraju nijak nie idzie dostać dobrych, "innych" filmów?!!! Nie umiem i nie chce ściągać z netu, nie zawsze mogę kupowac w Amazonie (ceny i angielski nie perfekcyjny), dlaczego nikt z dystrybutorów nie wydaje ambitnych, sprawdzonych przecież, nagrodzonych wielkich filmów? Dalczego jakieś durnoty amerykańskie, jakies masakry piłą mechaniczną 77, albo idiotyczne komedie są wszędzie, a TAKICH filmów nie ma? Czy za dużo wymagam? Czuję się w końcu dystryminowana, aż żal, że nie jest skończoną idiotką, wtedy mogłabym przebierać w filamch aż miło. Co to jest, na litość boską, przecież w tym kraju nie sami idioci mieszkają...
Uff, sorry, ale mnie poniosło. Czy ktoś się (może w bardziej oględny sposób) ze mną zgadza?
joa
Niestety, wielu świetnych filmów nie można upolować. Jeśli chodzi o klasykę polską szukaj na kanałach "Ale Kino" i "Kino Polska". Czasem można trafić perełki. Pod warunkiem, że masz dostęp do tych pogramów.
Pozdrawiam. ;)