W tym filmie nic sie nie dzieje!!!! Jest nudny, nudny i jeszcze raz nudny. Do tego polski dubbing. Szczególnie kwestie wypowiadane przez smoczyce Saphire:) Pod koniec filmu ludzie wychodzili z kina. Jeżeli to ma być największe wydarzenie w roku to ja dziekuję. Może druga część bedzie lepsza ale watpie:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
slavko_3

Mam taką samą opinię jak ty. Film do bani. Lepiej książkę poczytać. Jest ciekawsza i z pewnościa mniej nudna. Ale zazwyczaj tak jest, że ekranizacje wielkich hitów są beznadziejne. Zapraszam do czytania Eragona a nie oglądania.

użytkownik usunięty
YoruNoHato

Jej, naprawdę? A właśnie miałam zamiar iść do kina. Co do polskiego dubbingu to nie miałam większych nadziei, więc rozczarowanie po obejrzeniu nie będzie aż tak głębokie. Książka była jak dla mnie średnia, nic specjalnego, ale film zapowiadał się naprawdę dobrze. Pewnie i tak pójdę żeby się przekonać, ale trochę szkoda.

Skoro tak mówisz, to nie pójdę na niego do kina :P
Ufff, jednak ekranizacja Pottera nie jest najlepsza, ale chociaż nie jest nudna :D

Jezu nie nawidzę polskich dubbingów, jedyny jaki fajnie wyszedł to osiołek ze shreka, a jak efekty specjalne? podobno użyli najlepszych?

sylwia_86

Film już ściągam z netu, z napisami oczywiście, ale niestety w 4 częściach :| ale będę miał od was większą frajdę, nawet jeśli byliście w kinie :P

freepick

ja jeszcze eragona nie czytałam i filmu tez nie ogladałam ale mam nadzieje ze bedzie fajny duzo slyszalam na jego temat na pewno wkrotce zobacze a jaka bedzie moja opinia...nie mam pojecia

Ruda_23

Ja wlasnie zaczelam czytac Eragona i nie powiem, ale podoba mi sie. Specjalnie kupilam ksiazke, zeby przeczytac zanim zobacze film, ale na pewno nie z dubbingiem. Z dubbingiem to film na pewno bedzie do niczego. Ostatnio ogladalam "Przygody Rabina Jakuba". Mialam do wyboru wersje z dubbingiem albo napisy. Nie znam francuskiego, ale jak uslyszalam dubbing to od razu wolalam czytac napisy. Z dubbingiem to to ledwo smieszne bylo. Tak wiec na Eragona przyjdzie mi jeszcze poczekac, zeby ogladnac w orginale, bo u mnie w kinie w orginale nie bedzie. Na razie czytam ksiazke i jest FAJNA! :D

Angel_of_the_Middle_eart

Hmm wczoraj byłam na tym filmie...ranem ucieszyłam się że go obejrze, ale humor się ulotnił gdy przeczytałam kto ma dubbingować Eragon i Saphirę...co prawda, nie wieżyłam w dobrze wykonane zadanie polskiego dubbingu...
Teraz muszę przyznać że Zakościelny podkłożył głos dość dobrze, ale Brodzik dała ciała...żadnego wyczucia w głos smoczycy! Podobała mi się charakteryzacja Broma i Durzy.
Co prawda spotykam się z samymi negatywnymi opiniami na temat tego filmu, choc trzeba przyznac, że człowiek który nie czytał książki nie spostrzega w tej ekranizacjii, nic złego. Jednak nic nie dorówna książce i wyobraźni :)
Sé onr sverdar sitja hvass!

slavko_3

ehh no to szkoda ze dali ciała ;/
ale i tak pojde jutro na to do kina bo chce sie sama przekonac czy faktycznie zawalili sprawe.

slavko_3

ehh no to szkoda ze dali ciała ;/
ale i tak pojde jutro na to do kina bo chce sie sama przekonac czy faktycznie zawalili sprawe.

slavko_3

a po co oglądaliście z dubbingiem? jest też wersja bez

slavko_3

slavko_3

slavko_3

Film totalnie do kitu. Ręce mi opadły. Przereklamowany oparty na sukcesie Pottera Narni i Władcy pierścieni. Jest wybraniec i jest jego dziewczyna jest zły władca smok i wojna.. w kółko to samo. Muzyka była w miarę i John, ale reszta... cienki, ale książka była okey. Myślałam ze to bzie coś lepszego ale polecieli ak zwykle szybko byle było duzo kasy.