Pan_Nawrocki

Tu prawie całą ludzkość szlag trafia:
http://28.dni.pozniej.filmweb.pl/

Deix_z_gwiazdkom

Raczej prawie całą Wielką Brytanię ;p

Chyba Hot Shots 2 - był licznik nawet na dole ;)

Sozewski

https://www.youtube.com/watch?v=1a0L3Z1A-RM

Pan_Nawrocki

Jestem legendą - tu też ginie prawie cała ludzkość, ale nie na oczach widza

Pan_Nawrocki

Kill Bill, wszystkie części Rambo, a Hot Shots II to najkrwawszy film świata

Keodred

W pierwszej części Rambo ginie tylko jeden człowiek;)

Keodred

https://www.youtube.com/watch?v=1a0L3Z1A-RM

Pan_Nawrocki

...Dzika Banda...

Snaga_Przeklety

Rambo III - 108 zgonów :)

mr_blonde

Ładnie giną w "300". Aż miło oglądać ;)

Pan_Nawrocki

"The Quiet Earth"
albo
"Ostatni Brzeg" (ten pierwszy oczywiście)
albo
"Bastion"
albo
"Andromeda znaczy śmierć" /Andromeda Strain/

- niemal całą populację Ziemi szlag trafia

(zaś o ile sobie przypominam w Hitchhiker's Guide to The Galaxy diabli wzięli całą planetę, jak zresztą jeszcze w paru obrazach SF)

Martinn

Titanic

Martinn

po "trafia" powinien być znaczek " ;P "

<edycja postów>

użytkownik usunięty
Pan_Nawrocki

Hot Shots 2

"Peacemaker" - bylo nawet podane mniej wiecej ile tysiecy zginelo... Ale zastanawia mnie fakt ile najwiecej zgonow pokazanych jest w filmie... W tym wypadku chyba Rambo III jest na czele.

Golan

W horrorze ,,Mgla" ginie wieksza czesc ludzkosci.

użytkownik usunięty
tommy_31

A w "O-bi,O-bie..." Szulkina, ginie cała ludzkość :]

Pan_Nawrocki

W ostatniej części Rambo ginie mnóstwo ludzi, sama nie widziałam ale wiem że obliczyli że ogólnie co minute umiera ileś tam osób:P Chyba, że się mylę to sorki.. :P

użytkownik usunięty
Pan_Nawrocki

A filmy katastroficzne gdzie ginie większość ludzkości się liczą ?

Typu "Dzień niepodległości", "Terminator", "Wojna światów", "Jestem legendą" i tego typu bzdury?

użytkownik usunięty

No przecież wymieniłem "O-bi,O-bę"...

Pan_Nawrocki

Ha! Mam!

W 'Star Wars' Gwiazda śmierci rozpiernicza całą zaludnioną planetę Alderaan. Dorzuciwszy do tego resztę wyrzynek w scenariuszu i finałowe zniszczenie Gwiazdy Śmierci, otrzymujemy zwycięzcę!
:)

Laureata zobaczymy jutro, wieczorem w TVP 2.

Deix_z_gwiazdkom

W jednym odcinku "świata według kiepskich" ginie cała ludzkość i ewolucja toczy się od nowa: jaskiniowcy odwiedzają Ferdka XD
W innym odcinku lucyfer sprowadza koniec świata i niewielu ludzi się ratuje (m.in. paździoch)

None200

Z tego co wiem to najpierw rekord należał do "Pamięci absolutnej", a później pobił go "Hot Shots 2" i chyba nikt go nie przebił do dzisiaj ;)

Albertino

Macie z tym Hot Shotsem... Tamta scenka, owszem śmieszna, ale niezbyt rzetelne dane przytaczała, typowa zagrywka w parodii. Swoją drogą fajny temat, ale niemiłosiernie popsuty. Od razu powinno być zaznaczone że wykluczamy filmy wojenne i katastroficzne, a liczymy tylko to „co widać”. Biorąc go na serio podałbym starą wersję Punishera (około 96), i dla mnie bijące innych na głowę „Dzieci Triady” Johna Woo, gdzie liczbę „zgonów” trudno podać, gdzieś w granicach dwóch, trzech setek. (przy osiemdziesięciu paru Pamięci Absolutnej).

Pan_Nawrocki

Władca pierścieni (jako cała seria)- 55 tysięcy ofiar
rambo (też jako seria, ale tylko zgony na ekranie) - 438 ofiar