Czym się kierować wybierając film o miłości, na który chcemy się wybrać do kina? Lepiej produkcja polska czy
zagraniczna? Co myślicie?

użytkownik usunięty
betty24

zagraniczna:) W polskich zazwyczaj koniec jest do przewidzenia w pierwszej minucie, wszystkie są oparte na starych schemacie, co do zagranicznych to czaSEM TEż tak jest, ale jest bardzo dużo filmów, które się z tego wyłamują.

ale czy na pewno? Generalnie rzecz biorąc faktycznie tak jest, ale czy zawsze?
Ostatnio coraz częściej się przekonuje, że w polskim kinie odchodzimy od schematów...z takich
niecodziennych obrazów weźmy np. film Rewers.. a może ma ktoś jeszcze jakieś inne spostrzeżenia?

betty24

Niestety w polskim kinie nie mozemy naliczyć zbyt wielu udanych filmów o miłości, a wśróc zbioru zagranicznego mamy pełen wachlarz...

Na pewno więcej ciekawych i lepszych propozycji znajdziech na rynku zagranicznym, nawet takie które nie miały premiery w Polsce... W razie potrzeby moge podrzucić kilka fajnych i ciekawych propozycji :)

cikunia

Dziękuję za pomoc ;)

A tak z ciekawości, bo tak patrząc po jesiennych premierach to mamy dużo interesujących tytułów, ale
dominują raczej ciężkie tematy. Z takich " lekkich " filmów o tematyce miłosnej kojarzy mi się tylko " Nigdy
nie mów nigdy" z Anną Dereszowską ... bo codziennie, jadąc do pracy jestem atakowana na warszawskich
ulicach plakatami ...oglądał już ktoś?.....

betty24

Zagraniczni - ładniejsi faceci ;D i w ogóle wszystko lepsze.

BlueLips

Polskie komedie romantyczne wszyyyyystki są takie same :(
Trzy najlepsze polskie komedie romantyczne, które oglądałam:
Nigdy w życiu
Tylko mnie Kochaj
Dlaczego nie

betty24

Od lat najpiękniejszy dla mnie film o miłości to "Nad Niemnem".