Ponawiam wątek, bo do tej pory nie znalazłam... Szukam filmu, którego zwiastun widziałam w kinie (sieciówka Cinema city), pamiętam z niego jedynie główną bohaterkę, która poznaje/idzie na randkę z chłopakiem, a on prawdopodobnie zaczyna ją potem stalkować. Początek zwiastunu nieco sugeruje, że będzie to komedia, ma dość lekki klimat, ale prawdopodobnie nie jest to komedia. Pamiętam jeszcze, że główna bohaterka miała przyjaciółkę, której opowiadała o tej sytuacji z chłopakiem.
Myślę, że film może być z lat 2018-2022, chyba amerykański, ewentualnie brytyjski.
Od razu napiszę, że nie jest to Fresh z 2022 roku i Obiecująca młoda kobieta (najczęstsze podpowiedzi).
Może któryś z tych Sypiając z wrogiem, Strach 1996, Niepoczytalna 2018, Ingrid wyrusza na zachód, Ręka nad kołyską 1992, Sublokatorka 1992, Fatalne zauroczenie, Obserwator 2022, To następuje 2014. Dobre filmy o stalkingu, gangstalkingu to jeszcze Gra z Douglasem, Gaslight, Gasnący płomień.
Chat AI wymienił te Na podstawie opisu, który podałaś, film, którego szukasz, może być „Kobieta w oknie” (ang. „The Woman in the Window”) lub „Obsesja” (ang. „The Perfect Guy”). Oba filmy mają wątki związane z relacjami i stalkowaniem, a także mogą mieć elementy komediowe w niektórych scenach.
Innym możliwym tytułem jest „Niewinna” (ang. „The Innocent”), który również dotyczy relacji i może zawierać wątki stalkerskie. Na podstawie Twojego opisu i daty, w której film mógł być wydany, możliwe, że chodzi o „Ktoś za drzwiami” (ang. „Someone in the House”) lub „Nieznajomy” (ang. „The Stranger”).
Innym tytułem, który może pasować, jest „Zabójcza miłość” (ang. „The Perfect Date”), który ma elementy romantyczne, ale również może zawierać wątki niebezpiecznych relacji.
Niestety nic z powyższych, próbowałam znaleźć ten film z chatem GPT, bezskutecznie, zaczęłam rozważać czy to mi się nie przyśniło...