Trochę głupi temat, ale ostatnio na stronie pewnego filmu przeczytałam czyjś komentarz, że rodzice nazwali go imieniem głównego bohatera. Czy wasi rodzice byli tak zafascynowani jakimś filmem, że nadali wam równiez imię głównego bohatera? Czy sami chcielibyście nazwać swoje dzieci na wzór ulubionych bohaterów a może aktorów? Może macie zwierzęta noszące ich imiona ;) ? Co o tym myslicie?

A może ktoś ma jakieś filmowe gadżety, jak np. takiego samego kwiatka jakiego miał Leon z "Leona zawodowca" ?

May_morning

Ciekawe ja bym nazwal moze swoje dziecko np. Leon, Tylor, a psa Buffalo Bill.

May_morning

dla dziecka niezłe jest Rufus, jak Graucho z Kaczej Zupy, a dla psa oczywiście Pokrak z Pulp Fiction

May_morning

Mnie rodzice nazwali po ulubionej piosenkarce mojego Taty. Ale nie narzekam :-) Poza tym wiem, że Tata ma na tyle równo pod kopułą, że gdyby piosenkarka miała na imię Sandra albo jakaś inna Isaura (o Nikol nie wspominając), to i tak dałby mi na imię ... albo jakoś inaczej, ale zawsze "normalnie".
Ja mam filmowe gadżety - wstyd się przyznać - figurki R2D2 i C3PO z McDonald'sa w NY oraz ogromnego Yodę z klocków Lego. Miałam jeszcze kiedyś metalowego X-Winga, ale jakiś debil z pracy mi zarąbał. Ludzie, to (k...) wszystko ukradną.
Miałam kiedyś wymyślonego kota o imieniu Regan. Też filmowo :-)))))))

Oshin

Jak będę miała synka, to chciałabym nazwać go Harry (Brudny Harry). :)

May_morning

Moja siostra ma na drugie Matylda (pomysł tatusia, który uwielbia Leona Zawodowca)

Sayonara

Ja na trzecie imie do bierzmowania dałem sobie Samuel :) Na cześć pana którego obecnie mam na zdjęciu ;)

Baaad

Lol, a co do gażetów to ja sobie niedawno kupiłam kozaki a la trzej muszkieterowie. I chcę żeby mi brat replikę broni kupił :P

May_morning

hehehe... a ja? ja mam w piwnicy motorek... to znaczy nie ja a mój tatuś... i to nie byle jaki motorek.... Pamiętacie Toma w "top Gun"? No właśnie... Szkoda tylko że mój tatus jak Tom Cruise nie wygląda (choć są w identycznym wieku) :-((( Fajny gadżet nie?

May_morning

Nadawanie dziecom glupich imion powinno byc karalne!!! Spotkalem sie z przypadkiej, gdy pewnej rodzinie na moim osiedlu w polowie lat 80-tych urodzily sie blizniaki (chlopiec i dziewczynka) - matka zafascynowana popularnym w tamtym czasie serialem nazwala je LEONCIO i IZAURA! Prawdziwy dramat...

May_morning

Dobra mysl Szczeze mowiac mam jeden ulubiony filmik i i podba mi sie w nim aktorka ktora w filmie ma na imie "Hermenegilda" wybacz ale dziecku nie spieprze zycia takim Imieniem (joke of coz)

Metysss

Bueheh Leoncio i Izaura. Boskie. Też coś o takich przyapdkach nieuleczalnych słyszałam. Biedne dzieci xD

May_morning

Miałam psa, który wabił się Homer, ale imię to dostał nie po słynnym Greku, ale po panu Simpsonie. Pies reagował także na Homer Simpson, albo na Simpson.

użytkownik usunięty
May_morning

No jesne to dobry pomysl.nazwac swoje dziecko np. harry czy ahilles.tylko jest jedno pytanie, czy dziecko chce miec imie bohatera filmu??