filmy w stylu śmiertelna gorączka , droga bez powrotu , teksańska masakra jakie znacie jeszcze filmy w stylu "grupka przyjaciół gdzieś jedzie... a pozniej czeka ich masakra albo jakas fajna akcja ? Uwielbiam te filmy co wymienilem chcialbym jeszcze cos zobaczyc takiego w planach mam jeszcze obejrzec the blair witch project . Jakie znacie jeszcze takie w miare realne horrory ? bo nie lubie np takich o duchach :)
Podobno "dom woskowych ciał" jest oki ale ja bym poleciła The Ring, The Ring 2, The Amityville i może 13 Duchów (ale to nie jest raczej straszny film)
może nie koniecznie o fabule : grupka przyjaciół gdzieś jedzie... a pozniej czeka ich masakra
ale fajne o młodzieży horrory to dla mnie
"Bunkier"
"Ulice Strachu"
a kiedyś Koszmar mimionego i nastepnego lata ale to było dawno:P
Bardzo fajny jest film 'Tożsamość', też o grupce ludzi której coś się dzieje, i trochę starszy film 'Smakosz'.
Polecam PRIMA APRILIS. Grupka znajomków płynie na wyspę aby nieco się wyluzować w dzień primaaprila.Pobyt oczywiście zamienia im się w horror.Film ten rzucił mnie na kolana ,a szczególnie zakoczenie.Gorąco polecam.
Do twojego opisu pasuje idealnie własnie "Dom woskowych ciał". Ja to oglądałam i mi się podobało. To jest taka realistyczna historia bez żadnych potworów i dziewczynek wychodzących z telewizora:)))Ale polecam, chociaż gra niektórych aktorów pozostawia wiele do życzenia.Pozdro:)
CHoc takich filmów nie lubie to wymienie pare tytułów: "Slash", "28 dni póżniej", "The Grudge".
Moge polecić dwa świetne horrory: "Blair Witch Project" , "Lśnienie".
pOZDRAWIAM
Ja mam dość "komercyjnie" straszny filmik tyle że nazwa mi uciekła :D:D może ktoś przypasuje :) . Chodzi o to ze grupka nastolatków wywołuje ducha czy tez demona na imprezie w piwnicy. Oczywiscie kazdy po kolei ginie i na koncu okazuje sie ze... ee nie bede psół niespodzianki . Fajny film ale moja SKLEROZZA zabiła jego tytuł pomóżcie z nazwą ;)
Wydaje mi się, a nawet jestem niemal pewny, że chodzi ci o film "Czas śmierci" (Long Time Dead). Faktycznie film jest niezły, a tym większy budzi szacunek jeśli się weźmie pod uwagę, że to produkcja brytyjsko-francuska.
Bardzo dobrym filmem jest cry wolf oraz wolf creek to są filmy o takiej tematyce o jaką ci chodzi ;-) Mi się bardzo podobały te filmy i wszystkim którzy lubią niebanalne historie, klimat i zwroty akcji - namawiam do obejrzenia bo warto ;-)
Hmmmm horrory z grupką przyjaciół...
No to dorzucam jeszcze: "Basen" , "Morderstwo w sieci" no i "Cry Wolf".