Chodzi mi o filmy składające się z kilku historyjek ułożonych równie oryginalnie jak w filmie Quentina Tarantino. Mi na razie przychodzi na myśl tylko "Sin City".

Mr_Myers

Pomyślmy...
Jeżeli nie chodzi o komedyjke to Słoń, ... może 21 gramów tylko nie wiem czy o to chodz... i jeszcze ... hymmm... mam pustkę w głowie...
Jak tylko sobie przypomnę to napisze....

KYRTAPS

Ok, dzięki. Widziałem Słonia i 21 gramów. Świetne filmy i rzeczywiście mają nietypową konstrukcję.

P.S. Jaką komedię miałeś na myśli? Dla mnie może być każdy gatunek.

Mr_Myers

.....
może cztery pokoje....
coś dla fana Quentina
... chociaż pewnie już pewnie widziałeś....
.....
myślę dalej....
.....

KYRTAPS

"Amores Peros" ale nie polecam...
"11:14"

zwol

Właśnie... 11:14 ten film miałem na końcu języka.... :)
bardzo fajnie poskładane historyjki

Mr_Myers

"Rękopis znaleziony w Saragossie" Wojciecha Jerzego Hasa :P
Baba w babie i nikt nie wie o co chodzi.

Woyciesz

Jeśli szerzej potraktować ten temat...tzn. motyw dekonstrukcji narracji , to oczywiście "Memento". Także "Przypadek" Kieślowskiego (3 alternatywne historie) oraz wzorowany na nim "Biegnij Lola biegnij" Tykwera.

Mr_Myers

szczerze polecam japońskie dzieło filmowe "Survive Style 5+" bardzo klimatyczne i chyba o taki filmik ci chodziło podobnie rozbudowany jak filmy tarantino mam nadzieje że trafi w gust
pozdrawiam

Mr_Myers

"Przekręt"
"21 gramów"
"Amores perros"
"Traffic"

Mr_Myers

"Go!" porównywane do młodzieżowego "pulp fiction" a i ogląda się go fajne. (choć widziałam jakies 5 lat temu moge i wiele nie pamietam) wiecej info tu: http://www.filmweb.pl/Film?id=778 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]