Znacie może jakieś tytuły filmów w których jest scenak po napisach?Ja narazie znam 4:Piraci z Karaibów-skrzynia..., Constantine, K-pax, Zabójcza broń3. Macie jakies propozycje?
"Trio z Belleville" - swoją drogą rewelacyjny film.
"Shrek" - chyba w obydwu częściach było coś takiego.
No i jakoś nie mogę przypomnieć sobie innych tytułów. A widziałem kilka takich filmów.
A tak trochę z innej beczki: w niektórych filmach napisom towarzyszy pokaz wpadek z planu. Tak jest w filmach z Jackie Chanem i w filmie "Mistrz kierownicy ucieka" o ile się nie mylę. Natomiast w "Świętych z Bostonu" (kolejny świetny film) w tle napisów pokazywana jest fikcyjna sonda uliczna.
I jeszcze:
-w którejś części "Nagiej broni" (a może we wszystkich?) w napisach ukryte są różne śmieszne teksty. Nie jestem pewien czy ten chwyt nie był też zastosowany w "Czy leci z nami pilot?". W napisach do któregoś z tych filmów pojawia się informacja, że kto wysiedzi w kinie do końca dostanie ciastka. Czy coś takiego...
-Pierwszym filmem w którym napisy przesuwają się z góry na dół (czyli odwrotnie niż zwykle) był "Cube".
Ale się rozpisałem o tych bzdurach :-)... Pozdrawiam!
Ok, mój błąd. Może nie pierwszym, ale na pewno jednym z niewielu. W każdym razie jest chba jedynym filmem w którym takie cuś widziałem.
Howling (Skowyt) - scenka po napisach jest jednocześnie podpowiedzią jak można interpretować ten film (chodzi o krytykę TV i temu podobnych wynalazków, a wydawać by się mogło że to standardowy horror).
Przyszly mi do glowy filmy: "Dzikie żądze" i "Aniolki Charliego"... Ale z pewnoscia znam wiecej, wiec jeszcze sie odezwe :)
"Gulczas, a jak myślisz?" :-D
"Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa"
"Candyman IV" - tego nie jestem pewien, ale chyba coś było
"South Park: Bigger, Longer & Uncut" - po napisach końcowych wyjaśnienie 'zagadki' co się stało z Ike'iem ;-]
we 'Wrong turn' po chwili napisów jest fajna scena, jeszcze jak ktoś ściągnął fajne napisy to już po tej scene wyskakuje tekst 'nie ma to jak, kurwa, szczęśliwe zakończenie' ;)
pozdrawiam
No więc po napisach w filmie "Opowieści z Narnii" jest scena (zaraz po tym jak wszyscy wychodzą z szafy i lecą napisy) kiedy Łucja próbuje wejść ponownie do szafy, a ten dziadek mówi: "Obawiam się, że nic z tego".
Niemiecka komedia a dokładniej parodia hollywoodzkich filmów fantastyczno naukowych - "Gwiezdne Jaja" czy jakos tak nie "Gwiezdne Jaja" amerykańskie bo takie tez bodajże były.
Swoją drogą film chory że aż głupi ale po napisach jest scenka nawiązująca do innego filmu tych twórców - "But Manitu"
Czy mógłby mi ktoś napisać, co było w scence po napisach w "Piratach z Karaibów: Skrzynia umarlaka"? Wyczekałem 5 minut napisów, aż cieć z kina na mnie wskoczył. Wyjaśniłem mu, że chcę wyczekać do ukrytej scenki, a ten powiada, że już kilka osób się dopytywało i czekało, a tam nic takiego nie ma. No to co ja się miałem z koniem kłucić. Poszedłem sobie.
Może mi jakaś poczciwa dusza zaspojlerować?