Jakie najlepsze waszym zdaniem oglądaliście .... Mam nadzieje że były takie.... :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Dyziek_2

1. HALLOWEEN reż. John Carpenter
2. PIĄTEK, TRZYNASTEGO reż. Sean S. Cunningham
3. DUCH reż. Tobey Cooper
4. KRZYK reż. Wes Craven
5. SMAKOSZ reż. Victor Salva

użytkownik usunięty
Dyziek_2

O rany, czy nie za wiele było już takich tematów?
;)

Dyziek_2

Duch
Smakosz
Krzyk
Texańska Masakra piłą Mechaniczną
itp.
P.S. Za dużo juz rzeczywiście takich tematów

Dyziek_2

Ja kocham horrory!! Ja i moi kumple robimy sobie czesto seansy.Zazwyczaj w piątki załatwiamy dreszczowiec, znosimy jedzenie i wszyscy razem sie trzęsiamy i czasem krzyczymy:) (a potem nie możemy wyjść z mieszkania:D) Oglądam ich okropnie dużo i prawie wszystkie mi się podobały..no chyba, że zamiast być przestraszonym śmiałam się podczas filmu. Wiem, że nie mogłam zjeść kolacji po "Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną"(a podobno starsza wersja jest okropniejsza!!) Pozdrowienia!

asieq

"Piątek trzynastego" ogólnie to wszystko z Jason-em
"Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną"
"Hellraiser" też nie złe

Filemon

o jeju....
wszystkie odmiany Ringu (oprócz japońskiej II bo troszkę śmieszna)
Dark Water (buuu.... ale się na ulicy za siebie oglądałam)
The Grudge: Klątwa (dzisiaj byłam.....)
trochę Inni
ogólnie bardziej preferuję horrory, w których nie przelewa się ton krwi i mózgi nie oblepiają wszystkich ludzi w promieniu 10 km... wolę takie co działają na psychikę a nie na żołądek.. moim zdaniem takie jak Halloween czy Teksańska MAsakra... wcale nie były straszne tylko niesmaczne,......

asieq

Witam mam nadzieje że oglądałaś "Klątwe" :) bardzo fajny film jeszcze nigdy nie dostalem dreszczy aż do tego momentu... myśle że obejrze go jeszcze raz bo warto!!! Oglądałaś "Martwice mózgu" jeszcze tyle krwi w żadnym filmie nie widziałem ...no ale film był śmieszny. Napisz czy oglądałaś The Saw ten film też mi się bardzo podobał,,, Pozdrawiam Pa Pa

Dyziek_2

Kiedys oglądałam horror Ślimaki był super, opowiadał o pladze ślimaków mięsorzernych, która zjadała nawet ludzi, Koszmar z ulicy wiazóteż był super, nalezy tu wspomnać równiez o Laleczce Czaki to tez było niezłe

a5gusia_2

w dzisiejszych czasach nie ma dobrych HORRORÓW sa same kiepskie kiedys były superr ..

Dyziek_2

*Droga bez powrotu*
*Teksańska masakra...*
*Świt Żywych trupów*- ale bywaja lepsze filmy

pani_pasztetowa

1.Klatwa Ju-On
1.The eye
1.R-point
1.Bunshinsaba
1.A Tale of Two Sisters
1.Ab-normal Beauty ---) powinien byc dobryy tylko napisow nie ma :D ale juz polecam ;)
1.dark water
1.One Missed Call

Dyziek_2

Człowieku, zadaj sobie trud skorzystania z wyszukiwarki i nie dawaj poraz tysięczny tego samego tematu...
http://www.filmweb.pl/Topic?id=254138 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]
http://www.filmweb.pl/Topic?id=244519 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]
http://www.filmweb.pl/Topic?id=247407 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]

Dyziek_2

ja zeby sie bać potrzebuje hOrrOru typU "The RinG" ;]] 3 dni pO tyM filmie balaM sie telewiOra ;DD a horrOru typU "krzyk" mnie wogole nie straShą ale shCzerze.. to je wOle :D mushe obejzrec tekSaŃską maSakre =)))

Dyziek_2

Sildin nie dyGaj ;Pp pO co shukać strych tematÓwna forUm jak można dodac nowy (lol)

emila

Odpowiadam: skoro ludzie już się gdzieś wypowiedzieli w danym temacie to po co zaczynać go od nowa i zmuszać ich do ewentualnego powtarzania swoich wypowiedzi oraz doprowadzać do rozbijania jednego rankingu na kilka topiców? Czy to nie jest... oczywiste?
Pozdrawiam

sildin

nie musisz się po raz kolejny wypowiadać... niekt cię do tego nie zmusza, a starsze tematy z czasem zanikają i ludziom nie chce się ich szukać, bo często patrzą tylko na pierwsze 5 na forum.... jeśli chodzi o "The Saw" to nie widziałam, i chyba nie przypominam sobie, żebym słyszała.... a filmów krwisto-horrorowatych widziałam mnóstwo (żeby potem nie było, że się wypowiadam a nie znam) i wiem z autopsji, że mnie to w ogóle nie strasz... ale pamiętam ten dzień, kiedy obejrzałam Ringu, a potem The Ring, chociaż amerykańska wersja gorsza (nie dla każdego- dla mnie) to i tak jak szłam ulicą to się oglądałam, czy Sadako-Samara za mną nie idzie... a jak kilka dni po "Dark water" moja koleżanka na działce w ciemnym lesie założyła żółty sztormiak na spacer z psem, to myślałam, że się zesram.. (przepraszam)

nemezis

,,Teksańska masakra ...... "
,,Martwe Zło"
,,Laleczka Chucky"

Alexander_2

najlepszy jest Duch , Przepowiednia i Statek Widmo

Dyziek_2

W paszczy szaleństwa i Martwica mózgu :D
Szkoda, że ostatnio większość "horrorów" to komercyjne gówienka dla nastolatków ;(

Dyziek_2

Bardzo dobrym horrorem z takim klimatem jest film"Zemsta po latach".

Dyziek_2

Dla mnie 'numero uno' jest "Martwica mózgu". Ale to chyba raczej można zaliczyć do gore albo innego slapsticku, bo to chyba jest raczej prześmiewcze niż poważne;P

Dyziek_2

Hmmm....."Klątwa" była nawet ciekawa, ale było dużo scen w stylu "Blondynka biega po schodach" itd....:/

Dyziek_2

"Blair witch projekt" - niskobudżetowy film, który w USA doprowadził do obłędu w wśród nastolatków i masowych wizyt u psychiatry (rzekomo goniły ich drzewa). Ja tylko się bałam (i to bardzo).