Konkretnie chodzi mi o filmy z gatunku jakiego podałem w temacie: Horroro-Thrillery. Szukam jakichs dobre filmy, ktore nie byly moze koniecznie puszczane w kinach/tv w polsce, ale sa dostepne w inny sposob (emule? :))) Aha, na ten przyklad moze podam jakich filmow NIE szukam, a o jakie mi mniej wiecej chodzi: Wszystkie ringi, 13 duchow (chociaz to moze byc predzej horror), siedem, piła, ewentualnie filmy Lyncha (?) itp.
mnie kojarza sie tego typu filmy z japonia czy chinami, wiec moze ktos zna tytuly z tamtad. np. dla mnie ring amerykanski to nie to samo co ring japonski....(na korzysc tego drugiego).
BARDZO prosze kogokolwiek kto ma jakiekolwiek pojecie na ten temat i kto ewentualnie moze mnie pokierowac do tego typu topicow na tym forum. bede czesto tu spogladal :) POZDRO DLA WSZYSTKICH KINOMANIAKOW!!! :D
Więc tak..........jeżeli chodzi o japońskie produkcje to ,,Dark Water'', ,,the Eye''. Podobno dobra jest także pierwsza i japońska wersja ,,Klątwy''. A poza azjatyckim kinem polecam: ,,Tożsamość'', ,,Piła'', ,,Odkupienie'', ,,Kolekcjoner Kości''. Myśle że troche pomoglem.
Pozdrawiam:)
dzieki! kazdy przyklad sie przyda. wlasnie sciagam wszystkie czesci "The Eye". Dark water, pila, kolekcjoner kosci juz ogladalem. ale wlasnie o cos takiego mi chodzi! dodam moze jeszcze kilka tytulow jakie o jakiego typu filmy mi chodzi, a jakie juz oglaadalem: efekt motyla, donnie darko, oldboy, the thing, osada... Moze nawet i mechaniczna pomarancza. mam zamiar tez obejrzec Videodrome. Zreszta chodzi mi takze o filmy azjatyckie.
Jezeli ktos potrafilby dodac jeszcze jakies dobre, "psychologiczne" (jak to ujal moj kolega) filmy horror/thriller to bardzo bym prosil o posta!!!
dziex!
Nie wiem czy to cie zainteresuje ale z Azjayckich horrorów to widzialam : "Kwaidan czyli opowiesci niesmaowite " i "Tetsuo " ale podkreslam ze sa to horrory niepierwszej swiezosci
pozdrawaim
chcialbym wznowic troche tego posta, wiec czytajcie i odpisujcie jak ktos czuje o co mi chodzi! dziex!!! (kolejny przyklad filmow: Klątwa, Osada, Oldboy, The Shutter, Donnie Darko, Efekt Motyla..... itp, itd!)
)aha wlasnie bede ogladal Wzrok i Wzrok 2 (Jian Gui). Chociaz ogladalem juz Wzrok 10. A, no i nawet bardzo fajny jest The Shutter.