Dobre filmy trzeba wylawiać z powodzi szmelcu którym zalew nasHolywood. Mało jest Filmów które mają klimat , niebanalna fabułe oraz przkazuja ze soba cos więcej niż problem nastolatka z prezerwtywą lub pierwsza zabawa dzewczyny z wibratorem (np.,,Not another teen movie,, polski tytół ,,To nie jest kolejna komedia dla kretynów,,)Więc jak zrobic film zeby nas wciagnął i czegos nauczył??? Moim zdaniem jast jak wyzej wymienilem :
1.Przekaz jaki niesie film
2.Klimat
3.Fabuł
I to są dla mnie najwazniejsze sprawy w filmie a dla was???Jak chcecie to odpiszcie a jak nie ... to nie odpisujcie :D

Sir_CaLiBRe

Więc tak zgadzam się z tobą, że trzeba się namęczyć żeby znaleźć jakiś dobry film z pośród masy gówna. Ale mam nadzieje, że nie uważasz że to tylko Hollywood produkuje miernotę. To tak jak na całym świecie: dobre filmy są zdecydowanej mniejszości w stosunku do złych. Z tym że Hollywood ma więcej kasy na promocje. Co do twoich wskazówek na dobry film to Ameryki nie odkryłeś. W zasadzie każdy się z tobą zgodzi. Tylko dla różnych ludzi co innego będzie dobrym klimatem i dobrą fabułą. A nawet jak ma się pomysł jaki klimat powinien być to jak go osiągnąć? Tak naprawdę to nie ma żadnego przepisu na dobry film, bo takie ogólne stwierdzenia jak twoje nie można nim nazwać.

Lech_qv

przpepis jest antomiast na komercyjny film...a e by był odbry hmm trudno ze jakiś film wszyscy uznali za dobry lub bardzo dobry zawsze anjdzie sie malkontent które nic nie bedzie pasowało i zawsze bedzie miał jakieś ale...a dobry hmm ucziwy...:) tzn. taki który (jak zreszta nie tylko w filmie) wyłania się z ciebie z twoich mysli uczuc doświadczenia coś moze byc bardzo naiwne i czasami sie z nim nie zgadzamy to na pewno bedzie widzalne to coś co swiadczy o indywidualności poszczególnego twórcy..hmm jeszcze na oniec dla mnie przepis na dobry to pewna wiedza - wykorzystanie jej - by ukazać to c oma sie do powiedzenia - byc w tym ucziwy i konkretnym!!!!

Lech_qv

Moje ogólne stwierdzenie wynika z tego ze chcialem poznac wsze zdanie na temat ,,przpisu na dobry film " ogolnie wiem ze jest to bardzo zlozona sparwa ( jak bym sie mial rozpisywac na ten temat to by nikt tego do konca nie przeczytał :)) Mam nadzeje ze rozumiecie... Pozdrawiam :)

Sir_CaLiBRe

Ja mam zajebisty pomysł na film... brakuje tylko potrzebnych osób i sprzętu do jego wykonania... Film rozgrywający się w Polsce. Thriller / Horror... ale fabuła nie byle jaka... :) Jakby to jeszcze okrasić reżyserką i poprawkami w scenariuszu w stylu Q. Tarantino byłby hicior. Niestety nie mogę zdradzić fabuły.

Kismeth

zaciekawilws mnie ..... Podaj fabułe !!!!! Prosze :)

Sir_CaLiBRe

Moze ktos jeszcze ma pomysł na dobry film