Chodzi mi o filmy które są nieco dziwne lub poprostu mocno niemoralne ale mają to coś co zostawiaja w naszej psychice np. Requiem for dream, dalikatesy. Prosiłbym o polecenie filmów w tej konwencji :)

Duch_10

Jeśli coś dziwnego to polecam: Zagubiona autostrada, Mullholland Drive
Davida Lyncha

Pozdrawiam

Duch_10

hmm mocno nie moralny film? Latter days. film o milosci homoseksualnej. polecam doskonaly.
9 songs tez jest ostry :) ale juz hetero.. taka amerykanska "imtywnosc"
a co do requeim i tego podobnych filmow to tez chetnie cos bym zobaczyl jeszcze

Duch_10

polecam trainspottind, the gridlock, memento:)

Duch_10

u mnie zostal w psychice slad po cannibal holocaust-mialam po tym filmie obrzydzenie do wszystkiego

Duch_10

To ja proponuje oprócz Lyncha filmy Almodvara np. Matador, Kika, Kwiat mego sekretu, wszystko o mojej matce, złe wychowanie :)

anianna1

Eraserhead, Gummo, Man Bites Dog, Salo 120 Dni Sodomy, Miasto Zaginionych Dzieci, Mechaniczna Pomarańcza, Tańcząc W Ciemnościach, Braindead, Acid House, Drabina Jaubowa, Videodrome.

Duch_10

Może "Skaza", "Madame Butterfly", "Crash", wspomniany już "Transpoting", "I twoją matkę też". Jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to napiszę.

Duch_10

Filmy troche inne, pozostające w pamięci: "Donnie Darko" oraz "21 gramów", polecam.

Duch_10

opowiesc o zwyczajnym szalenstwie widzialem dzis dla mnie wypas dorzuce jeszcze glowa w mur rownie dobry. bye

użytkownik usunięty
Duch_10

ja ci mogę polecić nil by mouth lub twin town (bardziej pastisz), z takich mocno niemoralnych to wielkie żarcie bunuela lub całkiem chorych to wpisz sobie na e-mulu execution znajdziesz parę siYa

Modelowy przykład takieg ofilmu to przede wszystkim "Funny Games" reszte widze że już napisane.

Duch_10

Hej, ja poleciłabym Nieodwracalne, właśnie ostatnio to obejrzałam i mocno mną wstrząsnął. W tej chwili przychodzi mi jeszcze do głowy I Twoją Matkę Też.

Duch_10

Ja bym polecił "Podziemny krąg" (Fight Club). Ześwirowany film z dodatkiem akcji...

Duch_10

Mysle, ze odpowiedzni wybor to Urodzeni mordercy. Polecam tez mechaniczna pomarancze. A jesli jeszcze Ci malo i chcesz calkowicie zrujnowac sobie psyche, to zaaplikuj sobie jeszcze nieowracalne i/lub gwalt.
Mysle, ze te filmu moga zostawic "cos" na Twojej psychice, ale nie wiem, czy to "cos" Ci sie spodoba :))

Duch_10

Dzieki za tytuły :) ale Trainsporting, I twoją matke też, Złe wychowanie widziałem i powiem szczerze że mi się nie podobały.