K-pax 2
Mam pytanie do fanów "K-Paxa". Staram się znaleźć jakiekolwiek informacje o tym, czy wyjdzie 2 część filmu. Z tego co się dowiedziałem, to seria miała być kontynuowana, jeśli film osiągnie sukces kasowy. No i osiągnął. Szukałem dlaczego nadal nie ma nawet w planach drugiej części i dowiedziałem się, że aktor grający tego doktora powiedział, że raczej nie zamierza grać dalej w serii (wypowiedź z 2001 roku). Może coś się w tej kwestii zmieniło, może o czymś nie wiem, czy wogóle są wykonywane ruchy w kierunku adaptacji "K-Paxa 2 : Na promienu światła"? Za każde info dziękuję z góry.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
kristoverus

Mam szczerą nadzieję, że nie. Ten film należy do tych, w przypadku których druga część może znacznie popsuć odbiór pierwszej. Lepiej zostawić tak jak jest i cieszyć się świetnym filmem, niż skiepścić go nagranym na siłę sequelem.

chciałabym przypomnieć ze autor tej ksiażki napisał jeszcze dwie częsci do K-PAX-a ale teraz nie potrafię przytoczyć tytułów...to nie będzie sequel tylko kontynuacja w takim razie ;))
pozdro

auryn

tffuuu miało być EKRANIZACJA

użytkownik usunięty
auryn

Naprawdę? Czuję się niedoinformowana. Znałam tylko pierwszą część i w sumie nigdy się nie zastanawiałam czy istnieją dalsze. W takim razie kontynuacja mile widziana, byle dobrze pomyślana, błagam! Bo znowu wyjdą jakieś kwiatki, które zepsują cały film :(