Ktos ogladal nowa wersje? Ktos ma jakies zdanie? Ktos sie poplakal? Ktos uwaza to za zalosna opowiastke?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
olpa_k

siema; byłem na filmie z dziewczyną i oboje sie na nim nie nudziliśmy(ogladając oczywiście film) więc ja polecam- akcja toczy się non toper ale raczej popłakać się nie można:/

krzysiekg1985

Powiadasz, ze nie nudziliscie sie? Ogladajac film, aha... ;) Co sadzisz o pierwszych 45 minutach filmu? Jakies ulubione momenty? Mnie osobiscie podobal sie bieg dinozaurow. Fajnie to zrobili moim zdaniem. W ogole fajne widoczki. Biedna malpka troche sie w zyciu nacierpiala ;,(

olpa_k

Powiem szczerze że przez pierwszą godzinę czekałem aż nasz wysoki, główny bohater ukaże się moim oczom. Niestety przez kolejne 2 czekałem z niecierpliwością na końcowe napisy. Efekty zapierają, trzeba tu przyznac rację, no ale to trochę za mało...

imhotep

tzw. przerost formy nad trescia? coz mozna tak to ujac. Troche zenujace musze przyznac nektore sceny. W sumie zadziwiajace, ze w dzisiejszych czasach taki niski poziom. Moze i nie zadziwiajace, bo przeciez wiekszosc filmow jest, ze tak to ujme, nie do konca satysfakcjonujace, ale przynajmniej ten poczatek to dla mnie totalna zenada.

olpa_k

jedyne co mi sięna prawdę w tym filmie podobało to ta cholerna, straszna mała dziewczynka z wyspy. Jak ją pierwszy raz pokazali to czułem jak mi całe plecy chodzą;) ...no... potem już tylko ziewiałem, zanosząc sie od czasu do czasu śmiechem:/

imhotep

a ta pani co zapomniala uzyc kremu przeciwzmarszczkowego? dla mnie bomba! :D

imhotep

Zgadzam się:) Oglądałam u koleżanki na komputerze i po jakiejś 1h wyłączyłyśmy. Dla mnie totalna klapa, efekty rzeczywiście dobre, ale to (jak dla mnie) jedyna rzeczy, która mi się podobała w King Kongu. Peter Jakson coś się nie postarał...

olpa_k

Oglądałem film.. podobał mi się. za efekty i muzykę (dinozaury robole, wioska z mieszkańcami, marsz Kin Konga przez miasto) po prostu świetne. Choć moim zdaniem za mało ,stanowczo za mało było w tym filmie ujęć z wielką małpą i mała kobietką.. Bo przecież miał być to film o miłości .Miłości innej .. trudnej ... miłości wielkiego zwierzaka do pięknej panny o włosach zachodzącego słońca. Miłości, która wyznaczyła nowe cele i poświecenie . Film powinien właśnie o to pokazać. Pokazać jak taka straszna bestia zamienia się i dlaczego w potulnego, aczkolwiek zazdrosnego futrzaka. A ja pytam się gdzie to miało miejsce te pare minut nad urwiskiem i krótka jazda na lodowisku ?? reszta nie jest tak ważna jak np. czy reżyser dostał pieniądze na film czy je ukradł. Czy statek się rozwalili czy nie, i wiele innych mniejszych zbędnych wątków bo jak na koniec słyszymy najważniejsze stwierdzenie "to nie samoloty , to piękna zabiła bestię" niestety podejrzewam ?. że większość tego nie zrozumiała :/

firedragons

Gdyby nie efekty specialne, to King Kong jest strasznie nudyn, zwłaszcza pierwsze pół godziny filmu.....ale potem jest lepiej, ostatnia scena nawet mnie wzruszyła ;-)

firedragons

no nie przesadzaj. Wiadomo o co chodzi. W sumie to fajna bajeczka. Slodka. Ale jednak w jaki sposob sie taka bajeczke pokaze - jest roznice. Nie jest to film doskonaly - chociaz mam WIELE do zarzucenia to na koncu tez mi sie smutno zrobilo i uronilam pare lezek. Ale jakby tak sie nie skonczylo to co by sie mialo dziac? Pewnie by sie popsulo miedzy nimi i wzieliby rozwod, a tak chociaz zginal bedac kochany ;)

firedragons

no nie przesadzaj. Wiadomo o co chodzi. W sumie to fajna bajeczka. Slodka. Ale jednak w jaki sposob sie taka bajeczke pokaze - jest roznice. Nie jest to film doskonaly - chociaz mam WIELE do zarzucenia to na koncu tez mi sie smutno zrobilo i uronilam pare lezek. Ale jakby tak sie nie skonczylo to co by sie mialo dziac? Pewnie by sie popsulo miedzy nimi i wzieliby rozwod, a tak chociaz zginal bedac kochany ;)

olpa_k

film taki bardzo sobie jest bo jest

fajna była w sumie king kong 2 jka mu daja sztuczne serce a na koncu umiera ale za to kingkonzyca z synem na koncu jest pokazana i w sumie ejst luz ale tylko w king kong 2 TYLKO!!!

olpa_k

Tak byłem na King Kongu i ucieszyłem się, że jest nawiązniem do filmu z lat chyba 30' tych? Tam też wszedł na Impajera i atakowały go dwupłaty. Technicznie oczywiście wypas a fabuła klasyczna. W wersji z lat 80' tych Kong zwiał na "Bliżniaki" i stamtąd spadł... Ich zresztą też nie ma, ironia losu. W ostatniej wersji uroczym momentem był taniec pupą na ślizgawce w parku, to było ładne. Ja jestem już starym kinomanem i dużo trzeba żeby coś mnie zwaliło z nóg, ale moja córka się pobeczała tyle, że ona ma 11 lat. Pozdro

olpa_k

Dzisiaj w nocy oglądałam, i musze przyznać, że od momentu jak sie dowiedziałam, że w końcu nowa wersja wchodzi na ekrany to pojawił sie usmiech na mojej twarzy, bo kilkanaście lat temu widziałam wcześniejsza wersję, i bardzo mi sie podobała:-) A co do tej to film bardzo mi sie podobał jak dla mnie jest piękny, bo jest to w pewnym sensie powrót do starego dobrego kina amerykańskiego! oczywiście w paru momentach film jest przebajerowany, efekty specjalne sa nie do końca dopracowane, i w kilku momentach powiedziałam "tak jasne !!" ale tak poza tym to film jest bardzo dobry. Obsada aktorska jest dobrze dobrana i muzyka bardzo dobrze zgrana! Scena na lodowisku mnie urzekła i jak dla mnie w pewnym sensie przejdzie do historii (oczywiście to jest tez jeden z tych momentów przebajerowany) Scena finałowa jest wzruszająca i dobra! Moge sie też doczepić tego, że jest parę niedomówień ale ... :-) Uważam, że reżyser chciał dużo pokazać i przekazć ale zapewne ograniczony czas filmu stworzył te niedomówienia :-) mam tylko nadzieje, ż nie będzie kolejnych części, bo to popsuje ten film (a podobno maja być). Ogólnie mówiąc film jak dla mnie piękny, zabawny, wzruszający, dużo sie dzieje i przyswajalny! polecam :-)

magdalena29

Druga czesc? King Kong Zmartwychwstanie? Nie przesadzajmy ;) Albo King Kong na wozku inwalidzkim - paraliz nog? Wydawalo mi sie, ze mam dosyc barwna wyobraznie, ale jakos nie wiem o czym moglaby byc druga (albo nawet trzecia! wow!) czesc. Ktos ma jakies pomysly? Pozdrawiam wszystkich fanow duzej malpki!!! :) Adios! P.S. Scena na lodowisku mnie tez sie podobala. Sama chcialabym tak sobie powirowac w powietrzu...:)