hmm.. więc.:D jestem zafascynowana serialem "Lost". oglądnęłam wszystkie 16 odcinków 1 części zostało mi kilka do końca i.. no właśnie. słyszałam peeełno zlych recenzji na temat lost'ów dFa. ale że od dosyć cienkich kinomaniaków pytanie kieruje do Was. Czy warto oglądać tą drugą część czy nie..? mam 100% pewności że nikt mi nie odpowie alee.. nie trace wiary.
ps. jestem zauroczona aaktorem, który grał Irakijczyka i Czarlim (z władcy pierścieni chyba pipin ;D) jeśli ktoś zna ich nazwiska mógłby podrzucić. pliss..
buziaki ;*
Charile - Dominic Monaghan http://dominic.monaghan.filmweb.pl/ [dominic.monaghan.filmwe...]
Sayid - Naveen Andrews http://www.filmweb.pl/Naveen,Andrews,filmografia,Person,id=2567 [www.filmweb.pl/Naveen,A...]
2 seria właśnie mi się ściąga, ale słyszałam, że bardzo fajna :), od października w TVP1 :)
ja najbardziej lubię Sayida i Sawyera ;D
pozdrawiam
no ja oglądałem lostów z zapartym tchem jak "lecieli" na jedynce ;) Potem zaczołem ściągać drugą serie z neta ale jakoś mi przeszło po paru odcinkach... nie żeby następne przygody wyspiarzy były gorsze, tylko po prostu jakoś tak przestało mnie to rajcować. W Lostach to jest ciekawe, że niby wszystko to już było jednak serial jest odkrywczy pod tym względem, że łaczy wiele utartych schematów (i to pozyskanych z odrębnych gatunków filmowych) w jedną całość. Dodawszy do tego tą aurę niesamowitości i tajemniczości oraz sympatycznych, dziwnie znajomych bohaterów mamy odpowiedź na to, dlaczego seria zrobiła taką furrore na świecie. I choć niekiedy scenariusz zawiera tanie chwyty, jest wręcz naiwny, zatraca realność i logikę to twórcy umieja to zręcznie zatuszować konwencją serii. To że wszystko się niezgadza jest wręcz zamierzone i pogłebia tylko "nastrój mroku", dlatego scenarzyści mogą sobie pozwolić na zupełną dowolność i popuścić wodze fantazji żonglując coraz dziwniejszymi pomysłami. Krwiorzercze dziki, brutalne drzewa, dymy ludojady, antypatyczni rozbitkowie-pionierzy to tylko część ich radosnej twórczości. Ludzie są ciekawi co bedzie dalej, jak to sie skończy i co najważniejsze-jakie bedzie wyjaśnienie. Ja osobiście się boje o to, czy twórcy podołają ułożeniu wszystkich splątanych wątków w logiczna całość, bo nie trudno jest nagmatwać i w nieskończoność unikać logicznego wyjaśnienia. Sztuką jest bezpretensjonalnie i uciekając od naiwnego naciągania zakończyć serial w błyskotliwy sposób. Mam nadzieję że tak też będzie.
Widzialem wszystkie odcinki jakie dotąd sie ukazały, czekam teraz na trzecią serię. Pomino tego, że bardzo sie wciaglem mam kilka zastrzen do niego. Po pierwsze coraz bardziej niesamowite rzeczy sie tam dzieja, wkrotce chyba pojawi sie tam Elvis i kosmici, bo juz powoli coraz bardziej przeginaja. Po drugie on nie ma konca i chyba puki bedzie "znosil zlote jaja" nikt sie go nie doczeka.
Twórcy zapewniają, że trzecie seria będzie ostatnia... Pożyjemy, zobaczymy. Moim zdaniem warto obejrzeć drugą serię choćby po to, żeby poznać przywódcę "Innych" ;) Świetna postać, a odcinek z rozbitym balonem najlepszy ze wszystkich.