Drodzy "FilmWebowicze", chciałbym dzisiaj się Was spytać co myślicie o serii filmowej MAD MAX.

Według mnie film Mad Max 2 jest najlepszym filmem jakiego widziałem w moim skromnym życiu. Świetnie zagrany, wyreżyserowany doskonale komponuje się z częścią pierwszą która pozwala nam lepiej zrozumieć cierpienie i dramat Wściekłego Maksa...

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
tom3k

ja ogladalam tylko mad maxa 3 chyba :) tzn pod kopula gromu :] i mi sie nawet podobal :) pozdrawiam :P

pozioma

według mnie część trzecia jest najsłabsza ale i tak trzyma bardzo wysoki poziom :D

tom3k

mad max to jeden z najlepszych filmów a 1 czesc jestz 1979 roku

to film z tradycja i 1 wielka rola mel gipsona która otwarła mu dzis znaczące miejsce w hollywod

za rok hyba ma wyjśc mad max IV na filmweb juz nawet co nie co na ten temat pisze wystarczy wipsac wprzeglądarke

:) pozdrawiam fanów mad maxa

Seba_23

Częśc:
1- dziękuję że ją nakręciliście!
2- fajny film, warto obejrzec
3- nie, tego już nie warto
4- proszę, zrezygnujcie z tej produkcji!!!

no i chyba tyle;)

imhotep

no ciekawe co z tą 4 częścią zrobią ...

tom3k

Taaak... Jeżeli mam wybrać Mad Max'a to rzeczywiście II jest najlepsza.
Generalnie, aktorsko jest dość siermiężny. To okres kiedy Gibson jeszcze nie był orłem... Oczywiście Mad Max trylogia jest kultowa. Teraz już chyba mało kto pamięta Maxa, ale warto go obejrzeć. To tylko taka moja opinia...

tom3k

Mam wszystkie części na DVD. Oglądał bym je bez końca.
Wspaniałe filmy. Nie moge doczekać sie 4 części. Oby tego nie spieprzyli...

tom3k

Też jestem fanką serii. Uwielbiam klimaty postapokaliptyczne. Też najbardziej podeszła mi najbardziej dwójka. Ciekawa jestem czwórki, choć mam pewne obawy. Gibson ma teraz mase wkrętów religijnych, oby mu się nie zachciało ich ładować do tego filmu.

tom3k

...raz obejrzeć to za mało, trzy razy wystarczająco, koło 5 tak w sam raz...

...mi się podobają w sumie mniej więcej wszystkie identycznie...bo każda reprezentuje co innego...a co do 4 części mam nadzieje że nie zaszaleją za bardzo...(oczko)

Kalh

Seria mad max to jedna z moich ulubionych. U mnie w miescie tez jest prawo z przekrzywionym 'r', tak na marginesie.

Moomac

a co to za miasto bezprawia?

tom3k

mad max hmm... dobry film pierwsza czesc najlepsza
2 nieco gorsza ale tez niezla. 3 natomiast byla filmikiem
lightowym do obejrzenia gdy niechce sie zbytnio wysilac :D
mam nadzieje ze 4 czesc bedzie arcydzielem fajnie
by bylo gdyby produkcja zajal sie Mel Gibson moze dodal by
cos od siebie. No wiec pozostaja tylko nadzieje ze 4 bedzie
dobra :D

dmarcin666

o ten pomysł z produkcją kierowaną pod okiem gibsona byłby chyba najlepszym rozwiązaniem...