Mam pewne kłopoty, mianowicie mam film króry powinien trwać 1h 18mn, ale każdy program odtważający rozpoznaje go jako 20 min. Plik ma 690Mega, wiec żaden edytor go nie otwira. Moje zapytanie: Czym go zedytować, aby miał właściwy rozmiar?
Masz go na dysku twardym czy na płycie cd?
Jeśli na dysku to spróbować nagrać na płyte :-) (naprawde pomaga)
lub skorzystać z programów ogólnie dostępnych w sieci np. divfix.
jak nie poskutkuje to wypadało by ściągnąć całą "paczke" kodeków razem z najnowszym best playerem :-)
A jeszcze jedno Czy sprawdzałeś ze pokazuje 20 min czy trwa. Ponieważ czasami jest tak że pokazuje krutszy lub dłuższy czas a odtwaza normalnie
Niestety nagranie na płytę ani DivFix nie poskutkowały (chociaż DivFix wykrywa błąd w odpowiednim miejscu, ale nie naprawia). Film jest odtważany normalnie i po 20min poprostu się kończy. Nie wydaje mi się aby to był problem kodeków. Moim zdaniem w jakiś sposób została zmieniona długość filmu tylko w jego opise, a najlepszym rozwiązaniem byłaby ręczna jego edycja, tylko nie wiem jakim programem.
Jeżeli jest to film na DVD i masz w kompie DVD najlepszym programem
jest PowerDVD 5, ale myśle że Ameryki nie odkryłam
Jeżeli i tak to nie pomaga ściągnij sobie VirtualDub, albo jakis inny program do robienia filmów skracania i takie tam jeżeli odtworzysz w tym programie napewno będzie dobrze...
Nie bardzo się znam na VirtualDub ale w programie ostatnia klatka to ta na któtej kończy Bestplayer. To wskazywało by na to, że cały film jest skiepszczony i trwa rzeczywiście tylko 20 min. Skąd innąt mam program do rozpoznawania kodeków GSpot, który pokazuje, że film powinien trwać 1h 20min. Co dziwne wyświetla również komunikat, że długość filmu jest wporządku.
Nie bardzo w takim wypadku wiem co mam z tym fantem zrobić.
Mówie ci ja miałam taki problem z "Wrednymi Dziewczynami" wyświetlało się że film trwa godzine czterdzieści chyba, a trwał 40 min. Kodeki nie pomogły w VirtualDub odtworzył się cały film wyglądało na to że jedna połówka jest nagrana na drugiej lecz przy czym cały film miał 690mega. A w VirtualDub odtworzyło mi całą godzinę czterdzieści, jeżeli nie umiesz tego naprawić to nic nie zaszkodzi jak ściągniesz i wypróbujesz VirtualDub albo inny program do składania i robienia filmów. Pozdro.:) wiem co mowie....
Nie wynik to w sumie z mojego tekstu, ale VirtualDub próbowałem jako pierwsz. Ciekawe, że ten znowu w informacjach o filmie podaje długość równą 20min.
Otworzyłem film w edytorze heksalnym, aby go zedytować, ale nie mam pojęcia czego szukać (liczby klatek, długości w min, sek, h ???) i czy na początku, czy na końcu?