"Bond...'', chyba najdluzsza seria wszechczasow. Ktory z filmow podobal Wam sie najbardziej? Htory aktor byl najlepszyma wcieleniem Bonda? Co myslicie o filmach, o agencie 007 i ich specyfice?
Filmy o Bondzie bardzo lubię, zwłaszcza nowsze. Ze starszych odtwórców roli Bonda najbardziej podoba mi się Sean Connery. Grał chyba najwięcej razy, więc do tej twarzy wszyscy się przyzwyczaili i polubili właśnie taki Connerowski charakter angielskiego agenta. Ja jednak przepadam za Piercem Brosnanem i to on jest dla mnie najdoskonalszym ucieleśnieniem Bonda. Filmy z jego udziałem wzbogacone są nieco o nowsze i bardziej wyszukane techniczne rozwiązania, co nie zawsze wychodzi filmowi na zdrowie, ale ogólnie rzecz biorąc, mogę te części oglądać kilka razy i zawsze sprawia mi to frajdę. Niestety, Brosnan już nie będzie grał więcej (przynajmniej narazie) Bonda, więc trzeba się zastanowić nad nowym odtwórcą tej roli. Początkowo stawiałam na Hugh Jackmana, ale od kiedy poznałam Clive'a Owena, to on jest moim drugim wymarzonym Bodem!! Co Ty na to?? Pozdrawiam!!
Dlive Owen nadawal by sie na nowego Bonda. Ja chcialabym kiedys zobaczyc ''Bond powraca do sluzby''. Starszawy juz (60) Bond powraca do sluzby, aby wykonac moze ostatnie zadanie. Bonda moglby zagrac Connery. Co wy na to?
Odp. żaden, główny bohater- cudzołożnik, mniemający o swojej wyszszości nad płcią przeciwną, która gotowa jest poświęcić wszystko łącznie z cnotą.......................
Trzymajcie się cieplutko.
Dajcie spokoj z tym Bondem. :] Jak to jest mozliwe ze taka kiczowata seria ciagnie sie az do dzisiaj?! Bajka przy tym to dokument... Bez urazy skarbie :]
To, ze pytam co sadzicie o filmie, nie znaczy, ze mi sie podoba... Chcialam tylko wiedziec co inni mysla o serii filmow o Bondzie, ktora ma wlasna specyfike:D
Mnie sie najbardziej podoba w roli Bonada Sean Connery. W porwnaniu do niego to reszta odtwórców tej roli się chowa , a zupełnie nie rozumie co w roli 007 robił Lazenby ? Taki żart czy jak? Najlepsze wedlug mnie bondy to te pierwsze - Dr.No , Goldfinger oraz Goldeneye (polski akcent) ;) . W sumie to całą seria filmów z agentem jest taką bajką dla dużych chłopców (fajne samochodziki+laseczki) i to działą! Tylko surfowanie na fali w ostatnim Bondzie (Die Another Day) było przgięciem :D . Noo i chyba najbardziej zapadającom w pamięć postacią z Bonad (tą złą) był pan z niespotykanym uzębieniem - Szczęki :).I jako ciekawostke dodam iż jedną z plaż w Tajlandii nazwano plażą Jamesa Bonda - taki miły akcencik na zakończenie.
Najbardziej lubie "Szpieg, który mnie kochał" chyba dlatego, że to pierwszy Bond jakiego oglądałem. Poza tym Jaws ( w naszym tłumaczeniu Buźka) jest nie do przebicia i jest moim ulubinym czarnym charakterem grającym w Bondzie. Co do aktorów wielka trójka rządzi - Connery, Moore i Brosnan.