chodzi mi o najleprzą najbardziej efektowną finałową walkę dwóch bochaterów albo poprostu inne efektowne starcie oto moje trzy typy jak znacie leprze to piszcie:
OBI-WAN contra DARTH VADER (zemsta sithów)
NEO contra AGENT SMITH (matrix rewolucje)
KING KONG contra T-REXY (king kong)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Klonik

hehe, taki poziom użytkowników... ehhh

zwol

Okazuje się, że ortografia jest niezgodna z regulaminem.

Dla niezorientowanych: Była tam prawidłowa pisownia słowa "najlepSZy" i link do sieciowego Słownika Języka Polskiego. Paranoja w czystej postaci.

Klonik

paranoja w czystej postaci to jestes ty. A tego linka usulenli po mojej prośbie bo napieprzanie kilkaset razy tego samego słowa to nie jest nawet paranoja tylko zwykły trolling. A zamiast linka do internetowego słownika zrób sobie w mózgu link do Faq. Tam znajdziesz uzasadznienie dla "paranoi w czystej postaci". A jak razi cie pisownia urzytkowników to wejdz sobie na forum jezyka polskiego albo strone domowa "rofesora" Miodka. Tu sie gada o filmach.
Są tematy na których można robic burdel (przed chwilą nam go zbanowali) ale tam gdzie ludzie normalnie dyskutują naprawde nietaktem jest wywoływanie chaosu i wkużanie wszystkich. Dziwi mnie że nie założyli ci jeszcze bana bo jestes tu tylko po to żeby odwalać siare. Zero dyskusji na poziomie. I taki kolo/kola będzi mi mowil/a o poprawności językowej. Po donośnym pierdnięciu na imprezie też robisz towarzystwu uwagi na temat kultury osobistej?

Eddy

Dzięki za wyjaśnienie dobry człowieku. Wiedziałem, że jesteś gościem na poziomie. W wolnych chwilach jesteś konfidentem, w wolnych chwilach powinienes ksiązki lepiej poczytać Misiaczku.

Przemas

Neo vs Smith (stacja metra-"Matrix)
Dae-su vs Cała Kupa Gości ("Oldboy")
"Fighter in the wind"-horeografia w całym filmie była genialna
"Kill Bill" vol 1-rzeźnia w restauracji i scena ucinania głowy (tsssss....:) przez O-Ren
We wszystkich Matrixach też rzecz jasna
"Danny the Dog"-scena kiedy Danny bije się z Białym Ninją
ogólnie świetne walki są w filmach z Jetem Lee, Brucem Lee i Jackie Chanem

Przemas

Arnie vs Predator
Ripley vs Obcy (2 część)
Arnie vs R.Patrcik (Terminator 2)

na razie to tyle :)

Pozdrawiam

Przemas

"Ong-bak" i "Equilibrium". Ale chyba bardziej ten drugi.

Tygirl

dodał bym jeszcze:
Richa O'Connell contra Króla skorpiona (mumia powraca)
Lara Croft contra Robot (Tomb Raider)

Przemas

Finałowe starcie z "Łowcy androidów"

Pozdrawiam;)

Przemas

Finałowe starcie z "Łowcy androidów"

Pozdrawiam;)

Przemas

...dla mnie liczy się tylko Pojedynek Tytanów
Bruce Lee vs Chuck Norris w "Drodze Smoka"... rewelacja...

Snaga_Przeklety

Ellen Ripley vs Królowa Obcych (Aliens)
Harry Callahan vs jakiś tam pedofil (Dirty Harry)
Rob Roy (Liam Nesson(?) fajnie przeciwnika rozpłatał:)
Bruce Lee vs Hinol z wymiennymi rączkami w gabinecie luster (Wejście Smoka)
Szatan vs Saddam Husajn (zgadnijcie;)

Co do pojedynku w Terminatorze to się nie zgodzę. Szwarcy, ten jednoręki bandyta zakampował i od razu w biedaka z granatnika:)

Przemas

Najlepsza konfrontacja wszechczasów to pojedynek Dartha Vadera z Luke'iem Skywalkerem w "Powrocie Jedi". Chwilę póżniej śmierć Imperatora Lorda Sith, który chciał zabić Luke'a, ale przeszkodził mu w tym sam Darth, bo przecież Luke był jego synem. W zasadzie to walka trzech postaci i walka wewnętrzna Vadera. Jak ktoś nie wie o czym mówię to niech obejrzy STAR WARS epizod VI - "Return Of The Jedi". Walka na miecze i chór, który śpiewa podkreślając moment, to mistrzostwo świata! Niech moc będzie z wami, zawsze...

golem_2

ano!
stare GW to prawdziwa klasyka i szacunek do niej ma każdy prawdziwy kinoman. To jedno z przełomowych dzieł w historii kina. No a pozatym fajnie oglądało się tą futurystyczną baśń... kiedy byłem małysm szczylem (a i teraz) moglbym to oglądac raz za razem!

Eddy

Te co mi się podobały to:

Tożsamość Bourne'a
Walka pomiędzy głównym bohaterem, a innym agentem, który to potem "ucieka" przez balkon.

A coś z finałowych to
Highlander cz.1.
Jak dla mnie najlepsza.

Jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę.

van_Gregorian

Neo vs Smith?Jak dla mnie to okropne rozczarowanie...o wiele lepsza była scena w "Reaktywacji"...
Niezwykle emocjonujące jest finołowe starcie z "Gladiatora"...ale w sumie wszystkie pojedynki z tego filmu powalają na kolana, wyróżnię jeszcze walkę z "Tygrysem".
Pojedynek Hektora z Achillesem z "Troi" to majstersztyk...
Walka w umysłach nad jeziorem w "Hero" jest przepiękna;)
I jeszcze "Władca Pierścieni"- pomijając Helomy Jar i Pelennor świetna jest scena walki Aragorna z Lurtzem (dowódca Uruk-Hai) z "Drużyny Pierścienia"...bardzo waleczny i uparty ten Uruk-Hai;)
Hehe..."Monty Python i Święty Grall" -walka z Czarnym Rycerzem.
"Face/Off"- starcie przy lustrze;)
"Braterstwo wilków" - bijatyka w deszczu na początku filmu.
Willard vs Kurtz- "Czas Apokalipsy"....
Wspomniany już Arni kontra Predator;)
"Telefon" to praktycznie nieustanna walka...naprawdę trzyma w napięciu!
Hmmm to chyba tyle jeśli chodzi o te pojedynki,które mi najbardziej utkwiły w pamięci;) Pozdro!

van_Gregorian

Neo vs Smith?Jak dla mnie to okropne rozczarowanie...o wiele lepsza była scena w "Reaktywacji"...
Niezwykle emocjonujące jest finołowe starcie z "Gladiatora"...ale w sumie wszystkie pojedynki z tego filmu powalają na kolana, wyróżnię jeszcze walkę z "Tygrysem".
Pojedynek Hektora z Achillesem z "Troi" to majstersztyk...
Walka w umysłach nad jeziorem w "Hero" jest przepiękna;)
I jeszcze "Władca Pierścieni"- pomijając Helomy Jar i Pelennor świetna jest scena walki Aragorna z Lurtzem (dowódca Uruk-Hai) z "Drużyny Pierścienia"...bardzo waleczny i uparty ten Uruk-Hai;)
Hehe..."Monty Python i Święty Grall" -walka z Czarnym Rycerzem.
"Face/Off"- starcie przy lustrze;)
"Braterstwo wilków" - bijatyka w deszczu na początku filmu.
Willard vs Kurtz- "Czas Apokalipsy"....
Wspomniany już Arni kontra Predator;)
"Telefon" to praktycznie nieustanna walka...naprawdę trzyma w napięciu!
Hmmm to chyba tyle jeśli chodzi o te pojedynki,które mi najbardziej utkwiły w pamięci;) Pozdro!

użytkownik usunięty
Slowik

Ripley vs. Królowa Obcych w Decydującym starciu.

Przemas

Matrix Reloaded- "Chateau" , Matrix Reloaded- "Burly Brawl" i Matrix revolutions- "Final Fight"