Jaka filmowa scena walki podobala sie wam najbardziej w historii kina??
Mi osobiscie najbatdziej podobala sie scena z Wejscia Smoka jak bruce walczyl monhackiem z straznikami w podziemiach....scena w lustrach tez była niczego sobie:)
jeśli chodzi o sceny walki to generalnie Matrix rządzi-film ustalił nowe standardy choreografii i efektów wizualnych. Na mnie osobiście ogromne wrażenie zrobiła scena walki w Oldboyu i Fighter in the wind-biograficzny o założycielu stylu Kyokushin Karate
...sceny walki... "matrix rządzi"... prosze... walki wygenerowane w komputerze rządzą?...
...wrzucie sobie "Drogę Smoka"... finałowy pojedynek Bruce'a Lee z Chuckiem Norrisem... oni wiedzieli co robią... czy końcówka w "Wściekłe Pięści"... żeby nie było, że tylko Bruce'a chwalę...
...Jet Li... ale nie z "Romeo must Die", czy "Człowieka psa"... jego starsze filmy... "Krwawy Ring"...
...z ostatnich filmów, to jeszcze sceny walki w "Ong-Bak" coś sobą reprezentują...
...ale dla mnie mimo wszystko walka, która przeszła do historii to Bruce Lee vs Chuck Norris... i żaden Keanu Reeves tego nie zmieni...