Wspisujcie te, które najbardziej Wam się spodobały i zapadły w pamięć

Bleeding_heart

No tak...zapomniałam dorzucić swoje typy...cała ja;)
Mój ulubiony to:

"The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return" - Moulin Rouge

Jak sobie jeszcze o jakimś przypomnę ( co napewno się stanie po wyłączeniu komputera, to napiszę :)

Bleeding_heart

To nie jest życie. To tylko rzeczy. A stały się dla ciebie ważniejsze niż życie" American Beauty

Bleeding_heart

A oto kilka moich:
Forrest Gump:
"Żyj tak,abyś po latach mógł powiedzieć -przynajmniej się nie nudziłem"
"...I od tej pory gdzie szedłem, tam biegłem."
"Czasami poprostu brakuje kamieni"
"Nawet jeśli jesteś idiotą, staraj sie nie byc głupi"
"Oceniaj głupiego po czynach jego"
"Niektórzy ludzie twierdzą że ziemia jest okrągła.Ale jak nie chcesz wcale nie musisz im wierzyć"

Skazani na Shawshank:
"Zajmij sie na poważnie życiem...albo umieraniem"
"Niektórym ptakom nie służy klatka, mają za jaskrawe pióra. Ale gdy odlatują, część ciebie, która wie,że grzechem było je więzić -raduje się...
Mimo to miejsce, w którym zyjesz jest bez nich ponure i smutne"

Fight Club:
"W życiu żałuje się wielu rzeczy, najczęściej tych, na które nie miało się odwagi"
"Zaczniesz żyć naprawde, kiedy uświadomisz sobie, że kiedyś na pewno umrzesz."

Inne:
"Uczyń z kazdej przeszkody swoją szanse" Lance Armstrong
"W terminologi szachowej istnieje pojęcie: gra czarnymi. Jak wiadomo partie rozpoczynają pionki białe. Czarne są spóźnione o jeden ruch. Odpowiadają, kontratakują, dopiero później moga przejąć inicjatywe."
"Kłamstwem można zajść daleko, ale nie mzna wrocić."
"Wielki człowiek jest wielki nawet w dolinie, mały jest mały nawet na szczycie góry"
"Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalna koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siły, by ją zmienić... Niemożliwe to niefakt, to jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał. Niemożliwe jest chwilowe"
"Korzystaj z kazdej chwili danego Ci czasu, bo dni przemijają i ty przeminiesz"
"Czasami człowiek zastanawia się, czy smoki z pradawnych wieków naprawde wymarły." Z.Freud

Pijaństwo:
"Najważniejsze to aby byc cały czas pijanym, by nie czuć uciążliwości świata przygniatającej twe ramiona do ziemi, upić się a potem...upić sie ponownie, czym? Winem, poezją, czyjąś dobrocią, czymkolwiek."
"Zrób na trzeźwo to o czym opowiadasz że zrobiłbyś po pijaku. To cię nauczy trzymania gęby na kłódke" E.Hemingway
"Nie mam problemu z piciem.Bez problemu pije,upijam się i walam po podłodze."
"Czasem mylse o tych galonach piwa, które w siebie wlałem i jest mi wstyd. Patrze na kufel i mysle o tych wszystkich pracownikach browaru, o ich nadziejach i marzeniach. Gdy bym nie wypił tego piwa, mógłbym ich pozbawić marzeń. I wtedy mówie do siebie. Lepiej wypić to piwo i spełnic ich marzenia, niż martwić się egoistycznie swoją wątrobą"

gepard88

Dzięki, są naprawde ciekawe :) Pozdrawiam.

Bleeding_heart

Mój ulubiony cytat jaki usłyszałem w filmach to tekst z American Beauty
"-dupek"
"-nie ,po prostu facet który nie ma nic do stracenia"
Poprostu uwielbiam ten cytat , chcialbym być facetem ktory nie ma nic do stracenia :)