Jaka waszym zdaniem jest najczarniejsza postac w dziejach kina i filmu ?? :) Moim zdaniem mógłby być to Freddy lub Hannibal chociaż Dracula też nie był gorszy ...

magdalena29

podaj jeszcze jaki gatunek filmu, bo niektorych postaci nie mozna ze soba porownywac...

zwol

wiesz chodzi mi o filmy "grozy" w sumie to najlepiej w dwóch kategoriach : thrillery psychologicze i horrory :)

magdalena29

Hannibal Lecter to napewno posta, ktora budzi groze i respekt swoja niebywala inteligencja i erudycja.

magdalena29

jason voorhees
freddy kruger
damien thorn (nie wizualnie a mentalnie)

magdalena29

Ee tam żadne stwory potwory piątki trzynaste nie mogą pobić największego maderfakera w historii: Tony'ego Montany! To dopiero był gość! Wybił pół rodziny, wyćpał więcej koki niż cały Brooklyn razem wzięty i zabił więcej ludzi niż Bin Laden i Hitler :P.

Dobry_2

A ja uwazam, ze swietny chociaz wystepuje glownie w rolkach drugoplanowych jest Danny Trejo ("Od Zmierzchu Do Świtu)...naprawde ma taka facjate ze sie chyba tylko do takich filmow nadaje - niezly aktor

magdalena29

A mnie się wydaje, że ludzie najbardziej boją się tego, czego nie rozumieją lub ( i ) nie mogą go zobaczyć. To dzieje się np w horrorach japońskich. Podobny klimat tworzy David Lynch, który jest dla mnie mistrzem w tworzeniu tego typu klimatu w kinie amerykańskim... A do postaci zaliczyłabym Mystery Man'a ( Robert Blake I ) z Zagubionej Autostrady, Boba z Miasteczka Twin Peaks, Boba z Blue Velvet...