Moim zdanie najlepszym filmem o miłości jest "Miasto Aniołów" z Meg Ryan i Nicolasem Cage'em... :P Czekam na Wasze typy :D
Filmy o miłości? Nie przepadam za romansami, ale bardzo podobała mi się "Czekolada", "Pamiętnik" i "Love actually" ;)
"Wielbicielka", "Niebiańskie stworzenia", "Monster" (tutaj miłość nie jest jedynym głównym wątkiem), no i z sentymentu "Romeo i Julia" ;-)
No ja bym dodał jeszcze "Wichry Namiętności" z B. Pitt'em... Co do "Miasta Aniołów" to też w pełni podzielam opinie iż jest to jeden z najlepszych filmów o miłości :D
Moje trzy typy ( nie sądzę, żeby można było wskazać 1. konkretny tytuł)
: Kiedy Harry poznał Sally
Przed wschodem słońca
Co się zdarzyło w Madison County?
Hanna i jej siostry
Gone With The Wind
Casablanca
Love Story
Z nowych: wiekszosc z Bollywood, np:
Gdyby jutra nie było
Jestem przy tobie
Unicestwienie
Veer Zaara
itd...
Typy które wkaże to oczywiście "Miasto Aniołów" jeden z moich ulubionych filmów i chciałbym dodać "Pretty Woman". :P
Jeszcze chciałbym dodać jeden piękny utwór "między piekłem a niebem".
___
Wbijać na mojego bloga - zagadkokonkurs czeka :P
moim skromnym zdaniem ;p choć nie gustuje w tego typu filmach ... ale jest to film 50 pierwszych randek :) no poprostu Drew Barrymore jest słodka...a no i jeszcze Cindyrella Story z Hilary Duff :)
Tak... to był znakomity filmik :D Gdyby tak troche odbiec od tematu to też "Olej Lorenza" pokazywał miłość rodziny, jednak to nie był film o tej tematyce :P
a przechodząc do takich filmów o których każdy słyszał to Romeo i Julia oraz Zakochany Szekspir.
___
Wbijać na mojego bloga - zagadkokonkurs czeka :P