Jakis czas temu zlikwidowano strone napisy.info. Jestem ciekaw co stalo sie z wszystkimi napisami do filmow ktore sie tam znajdowaly. Czy cale archiwum jest gdzies przechowywane? Bo chyba nikt tego mam nadzieje nie usunal! Co myslicie o calej sprawie zamkniecia serwisu?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Krychan22

Ja mysle,ze nareszcie ktos zaczal myslec i walczyc z piractwem,tylko nie od tej strony zaczal :)

Krychan22

no właśnie :) mnie męczy pytanie: czemu akurat ta stronka? jest przecież tyle stron które udostępniają napisy i linki do filmów?? no może rzeczywiście to dopiero na początek ale tak ogólnie to szkoda tego serwisu, naprawde był dobry, i nieukrywam że ściągam filmy bo kto tego nie robi a dla mnie serwisy z napisami są potrzebne żebym se mógł po polsku poczytać jak bede chciał a niemusze przynajmniej ślęczeć godzinami przed kompem i samemu tłumaczyć napisy ( choć już pare razy to robiłem !:)) więc na koniec stwirdzam że:
- zamknięcie serwisu to krok w strone walki z piractwem
- dla ludzi takich jak co ściągają filmy to niejest zbytnio duży problem bo jest wiele innych sewisów z napisami,

a więc moim zdaniem są i dobre i złe strony zamknięcia Napisy.info
pozdrawiam

______________________________ _______________

####http://cybuchsite.ovh.org/ poczatek.html####

Krychan22

Walka z piractwem, mówią wszyscy, kiedyś czytałam pewnien artykuł na ten temat i co mnie zaskoczyło niektórzy twórcy filmowi (już nie pamiętam kto dokładnie) ale popierali je, no popierali to może takie za duże słowo no ale nie mieli nic przeciwko, bo twierdzli, że dzięki ściąganiu filmów z internetu, film ma więcej odbiorców i w ogóle. Wg mnie z tym piractwem jest tak że... no co tu dużo pisać, mieszkańcy mniejszego miasta nie mają szans normalnie kupić w sklepie płyty czy kasety z filmem trochę starszym, po pierwsze, mało jest takich sklepów, a po drugie jak już jest taki sklep to najstarszy film jaki tam jest pochodzi może z 1997 roku :(, no a po trzecie ceny, no ale zaraz ktoś napisze, ze ceny są wysokie bo piractwo się szerzy i pewnie to prawda, to jest takie koło...ale łatwiej zawsze film ściągnąć, co nie znaczy, że piractwo jest dobre i je popieram...cóż tak to już jest w tej Polsce
Pozdrowienia

F_L

O całej aferze z napisy.info i napisy.org dowiedziałem się dopiero dzisiaj (właśnie z tego tematu na forum) i czuję się jakby zacofany, hi hi. Ale przez ostatnie półtorej godziny zdąrzyłem nadrobić zaległości przez czytanie forum na napisy.org, artykuły na necie.

F.L, może chodziło Ci o ten artykuł:
http://serwisy.gazeta.pl/kultura/1,71225,3079452.html [serwisy.gazeta.pl/kultu ...]

Night

tak, tak o ten mi chodziło :) heh
Pozdrowienia:)