Witam, czy według Was też gatunek horror umarł już dawno ? Chodzi mi o filmy z 2000 roku i
nowsze. Jak dla mnie to jest porażka co teraz produkują, zobaczyłem se z ciekawości moją średnią
z nowszych horrorów i wyszło mi 5,2 :P Znacie jakieś fajne horrory z tych nowszych, bo mi się
podobały z tych 2000 rok+ tylko Droga bez powrotu, Zejście i The Ring.

KopsonKrk

Np. "Oni"
http://www.filmweb.pl/film/Oni-2006-327449

piro4

Tylko tyle ? ;p

KopsonKrk

Horror był martwy w latach 90. Na szczęście gdzieś tak od 2003 r. jest lepiej. Dużo "dobrego" zrobiły takie filmy jak "Piła" czy "Hostel". Ponadto za najlepsze horrory od 2000 r. uważam:
Zdjęcia Ginger, Inni, May, Ring, Dog Soldiers, Teksańska masakra piłą mechaniczną (2003), Blady strach, Świt żywych trupów, Widmo (2004), Zejście, Egzorcyzmy Emily Rose, Dom woskowych ciał, Wzgórza maja oczy, Hotel zła, Dead Silence, Rec, Najście, Sierociniec, Ruiny, Dzieci, Wrota do piekieł, Dead Snow, Collector, Naznaczony, Mother's Day, Diabeł, Intruzi, Dom w głębi lasu, Sinister, Kronika opętania, Nadprzyrodzony pakt, Maniak, Excision, American Mary, Obecność, Naznaczony 2 - trochę więc tego jest.

Heatseeker

Dom w głębi lasu ? Jak dla mnie to jeden z najgorszych gniotów w historii, 0 pomysłu w tym filmie i 0 emocju
To samo Diabeł

KopsonKrk

Widocznie mało widziałeś.

Heatseeker

Widziałem dużo gniotów, ale niestety mimo wszystko są to słabe dla mnie filmy ;p Wyjaśnij mi co w nich fajnego.
Oglądałem dom w głębi lasu wszystko fajnie, aż nagle się okazało że oni ich nagrywają i puszczają na ekranie... Sorry ale to zabiło całkowicie emocje i nic mi się od tamtej pory już nie podobało. To mogłobybyć dobre jako jakaś następna część Big Brothera w TVNie ale jako horror to to jest nic nie warte

KopsonKrk

Kto zna jeszcze fajne horrory ?

KopsonKrk

Ten film to akurat thriller/horror ale jak dla mnie bardzo dobry.Tytuł filmu to połączenie ("The call").
Jest to bardzo dobry film i polecam trzyma w napięciu niezły obrót akcji i nawet dobry motyw.Jest to nowy film,co prawda nie on pierwszy i na pewno nie ostatni ma motyw porwania przez seryjnego zabójcę jednak ma w sobie oryginalne wykonanie.Z góry mówię ,że nie jest to oklepane ekranowe wyświetlenie litrów krwi i brutalnych scen z porąbanymi kończynami , co oczywiście jest ogromnym plusem ponieważ nie uważam za straszne filmów typu "piła" bo czego niby się bać? odciętej ręki i czerwonej farby? Jeżeli masz ochotę poczuć dreszczyk przerażenia chociaż w najmniejszym calu to ten film na pewno jest dla Ciebie.

KopsonKrk

Jestem wielką miłośniczką horrorów. Według mnie najlepsze filmy tego gatunku z ostatnich lat to :
Haunt (2013),
The Woman in Black (2012),
The Awakening (2011),
The Haunting in Connecticut (2009),
Insidious: Chapter 2 (2013),
The Pact (2012),
La Herencia Valdemar (2010),
Stoker (2013),
Case 39 (2009)

Heatseeker

+ Horrory martwe są teraz. Z tych wszystkich można uznać za nawet niezłe Zejście, Egzorcyzmy Emily Rose,Ring,Sierociniec, Ruiny i na tym koniec.

Aylinwood

To jest tylko Twoje zdanie.

KopsonKrk

Przede wszystkim masz rację że nowe horrory są słabe bo człowiek wraz z "doświadczeniem" filmowym coraz lepiej przewiduje i po prostu ciężko go przestraszyć skoro te same sztuczki są powtarzane we wszystkich horrorach. Parę dekad temu ludzie nie wiedzieli czego mają się spodziewać. Z nowszych horrorów całkiem podobał mi się 1408, nie był zbyt straszny ale za to bardzo klimatyczny i działał na wyobraźnię. Kobieta w czerni (2012) też jest w porządku pod względem klimatu

Venderein

Sinister i pokoj 1408

KopsonKrk

Obejrzałem niedawno ''Ruiny'' i muszę przyznać że jest to jeden z lepszych horrorów dla mnie z tego wieku. Ale mimo to i tak nie jest najwyższej klasy ;p Dałem mu 6

KopsonKrk

Jedyny horror, który oceniłam powyżej 6, jest film "Szepty". Oczywiście mowa o horrorach od 2010 wzwyż...

KopsonKrk

Chcesz dobry horror ? to łap

Najście(2007) À l'intérieur