a nie zaraz, cos mi sie pokrecilo, myslalem ze srednia ocen z filmografii daje moja ogolna ocene dla aktora, ale to jest chyba ocena od wszystkich uzykownikow, a nie moja?
sam juz nie wiem o co tu chodzi, np john travolta:
ocena spolecznosci 8,2 - 26tys glosow
z udziałem tej osoby obejrzałeś: 19 tytułów
ocena 7,2 - 62 glosy
skad jest ta ocena 7,2, i czyje sa te 62 glosy? bo jeszcze zadnej jego roli nie ocenilem
ocena spolecznosci 8,2 - 26tys glosow
Gdzie ty to masz, bo ja za nic tego znaleźć nie mogę?
Jak ocenisz jakąś rolę, to w okienku po prawej pojawi ci się druga ocena- twoja średnia ocenionych przez niego ról. Podejrzewam, że średnia 7,2 to średnia średni ocen użytkowników- czyli np. role tego aktora oceniły 62 osoby i obliczono średnią (jako ocenę aktora danej osoby wzięto średnią jego ról aktorskich)
Właśnie! Często dawałem serce aktorom, których grę polubiłem, ale znam ich słabo. Np. Zapomniany aktor, którego zobaczyłem w jednym epizodzie Hitchcock Przedstawia i chciałem w przyszłości obejrzeć z nim więcej filmów. W tym bajzlu nawet nie mogę go zlokalizować. Jak to przepadnie - będę smutny. ;p
Pierwsza ocena to średnia wszystkich użytkowników. Druga (średnia Twoich ocen) to twoja osobista ocena aktora. Tak ja to widzę.
Ogólnie odnośnie funkcji- pomysł fajny, nawet bardzo, ale coś mi się zdaje, że nie wypali i niedługo niezłe bajki będzie można zobaczyć w średnich ocenach. Albo ludzie będą zawyżać oceny gry aktorskiej za dany film, żeby była wyższa średnia ocena, więc tak czy inaczej ciężko będzie znaleźć konkretny film danego aktora, w którym dobrze zagrał.
kiedy ocenilem jakis film to dopiero wtedy pokazala sie moja (osobna) ocena dla tego aktora, wiec mysle ze te 7,2 i 62 glosy to sa oceny wszystkich uzytkownikow filmwebu
Mnie sie bardziej podobało ocenianie ogólne ..ten aktor jest bardzo dobry dam mu 8 itd ...a teraz Za role w poszczególnych filmach trzeba oceniać..jakaś średnia się z tego robi i inna jest ocena niż byśmy chcieli .Brak słów.
Racja, np. moi ulubieńcy (De Niro, Nicholson, Oldman) za "starych", dobrych czasów mieli 10, a teraz po ocenieniu ich poszczególnych ról wszyscy mają średnią 7,3. Ciekawe więc, co mam zrobić, żeby nie psuć im rankingu? Pousuwać słabsze oceny, a może wbrew sobie je pozawyżać?
No nie wiem, bo jednak stare oceny osób, które wcześniej wystawiłem są dalej widoczne w moim profilu, więc to bez sensu trochę.
Pisze "oceń grę aktorską" i przy każdym nazwisku jest jakaś gwiazdka w szarym kółku. Jak więc mam teraz oddać głos? Po kliknięciu w tą gwiazdkę nic się nie dzieje. Proszę o pomoc.
Ale w filmografii przy każdym filmie są tylko jakieś szare gwiazdki. Jak w nie klikam to nic nie reaguje.
http://postimg.org/image/mmxqeliev/
Teoretycznie powinno u Ciebie też działać :) nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć dlaczego nie działa... u mnie działa, sprawdziłam, nawet ocenę wystawiłam. Także to akurat mi śmiga. Co nie zmienia faktu, że nowy filmweb jest do dupy, delikatnie to ujmując :)