Jak ocenic teraz Aktora niechodzi mi o role w filmie tylko o aktora jako takiego?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ColeTurner_2

chyba ta glowna ocena to teraz srednia ocen z filmografii?

uncut

a nie zaraz, cos mi sie pokrecilo, myslalem ze srednia ocen z filmografii daje moja ogolna ocene dla aktora, ale to jest chyba ocena od wszystkich uzykownikow, a nie moja?

uncut

sam juz nie wiem o co tu chodzi, np john travolta:
ocena spolecznosci 8,2 - 26tys glosow

z udziałem tej osoby obejrzałeś: 19 tytułów
ocena 7,2 - 62 glosy

skad jest ta ocena 7,2, i czyje sa te 62 glosy? bo jeszcze zadnej jego roli nie ocenilem

uncut

Moze Twoich znajomych?

uncut

ocena spolecznosci 8,2 - 26tys glosow
Gdzie ty to masz, bo ja za nic tego znaleźć nie mogę?
Jak ocenisz jakąś rolę, to w okienku po prawej pojawi ci się druga ocena- twoja średnia ocenionych przez niego ról. Podejrzewam, że średnia 7,2 to średnia średni ocen użytkowników- czyli np. role tego aktora oceniły 62 osoby i obliczono średnią (jako ocenę aktora danej osoby wzięto średnią jego ról aktorskich)

abc2343

ocene spolecznosci widac jak sie wyszuka nazwisko - w wyszkukiwarce ;)

uncut

Pewnie zniknie za jakiś czas :(
Ciekawe co zrobią z ocenami ludzi kina na naszych profilach...

abc2343

Właśnie! Często dawałem serce aktorom, których grę polubiłem, ale znam ich słabo. Np. Zapomniany aktor, którego zobaczyłem w jednym epizodzie Hitchcock Przedstawia i chciałem w przyszłości obejrzeć z nim więcej filmów. W tym bajzlu nawet nie mogę go zlokalizować. Jak to przepadnie - będę smutny. ;p

uncut

Pierwsza ocena to średnia wszystkich użytkowników. Druga (średnia Twoich ocen) to twoja osobista ocena aktora. Tak ja to widzę.

Ogólnie odnośnie funkcji- pomysł fajny, nawet bardzo, ale coś mi się zdaje, że nie wypali i niedługo niezłe bajki będzie można zobaczyć w średnich ocenach. Albo ludzie będą zawyżać oceny gry aktorskiej za dany film, żeby była wyższa średnia ocena, więc tak czy inaczej ciężko będzie znaleźć konkretny film danego aktora, w którym dobrze zagrał.

abc2343

Ale te 62 glosy to co to?

czarna404

kiedy ocenilem jakis film to dopiero wtedy pokazala sie moja (osobna) ocena dla tego aktora, wiec mysle ze te 7,2 i 62 glosy to sa oceny wszystkich uzytkownikow filmwebu

ColeTurner_2

Zdaje sie, ze zlikwidowali ta funkcje.. na rzecz oceniania aktora za role.

czarna404

Mnie sie bardziej podobało ocenianie ogólne ..ten aktor jest bardzo dobry dam mu 8 itd ...a teraz Za role w poszczególnych filmach trzeba oceniać..jakaś średnia się z tego robi i inna jest ocena niż byśmy chcieli .Brak słów.

pati1109

Racja, np. moi ulubieńcy (De Niro, Nicholson, Oldman) za "starych", dobrych czasów mieli 10, a teraz po ocenieniu ich poszczególnych ról wszyscy mają średnią 7,3. Ciekawe więc, co mam zrobić, żeby nie psuć im rankingu? Pousuwać słabsze oceny, a może wbrew sobie je pozawyżać?

użytkownik usunięty
czarna404

No nie wiem, bo jednak stare oceny osób, które wcześniej wystawiłem są dalej widoczne w moim profilu, więc to bez sensu trochę.

ColeTurner_2

Pisze "oceń grę aktorską" i przy każdym nazwisku jest jakaś gwiazdka w szarym kółku. Jak więc mam teraz oddać głos? Po kliknięciu w tą gwiazdkę nic się nie dzieje. Proszę o pomoc.

Mariusz005

w filmografii przy kazdym filmie z osobna oceniasz

uncut

bardzo to intuicyjne, skoro sie trzeba nad tym głowic :/

uncut

Ale w filmografii przy każdym filmie są tylko jakieś szare gwiazdki. Jak w nie klikam to nic nie reaguje.

http://postimg.org/image/mmxqeliev/

Mariusz005

No i te przyciski w filmografii "oglądałem" "chcę zobaczyć" itp. też nie reagują na klikanie.

Mariusz005

a to nie wiem...jaka masz przegladarke? moze aktualizacje zrob ?_?

Mariusz005

a moze masz jakas wtyczke blokujaca skrypty, czy cos?

uncut

Mam Mozille a wtyczek żadnych nie mam

Mariusz005

U mnie po kliknieciu w gwiazdek wyskakuje okienko do oddania swojej oceny.

czarna404

w gwiazdke*

czarna404

Klikam w gwiazdkę i nic się nie dzieje. Nie wyskakuje żadne okienko

Mariusz005

Teoretycznie powinno u Ciebie też działać :) nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć dlaczego nie działa... u mnie działa, sprawdziłam, nawet ocenę wystawiłam. Także to akurat mi śmiga. Co nie zmienia faktu, że nowy filmweb jest do dupy, delikatnie to ujmując :)

ColeTurner_2

Pewnie, tak jak na IMDB, już nie idzie tego zrobić.