Parę lat temu oglądałam świetny film. To był film kryminalny. Chdziło o to, że do jakiegoś dworku zjechali się goście na kolację czy coś takiego. I zostało popełnione morderstwo. Nie pamiętam kto tam zginął. Każdy z gości miał motyw czy powód by zabić delikwenta. Wśród gości jest chyba jakiś detektyw, który zabrania wszystkim opuszczenia posiadłości i postanawia wykryć zabójcę. Jest noc (akcja filmu toczy się tej jednej nocy). Z tego co pamiętam różne dziwne rzeczy sie dzieją np. gaśnie światło w domu (ktoś wyłącza prąd) i ginie następny człowiek itp. Więcej nie pamiętam-to było dość dawno temu... Pamiętam jeszcze taki mały szczegół-otóż na początku filmu lub na końcu, kiedy to są wymieniani aktorzy grający w filmie to ich zdjęcia i nazwiska są pokazywane na kartach do gry... Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc! Dzięki z góry! :)
...Faktycznie-pamiętam ten film, również próbowałem później ustalić jego tytuł niestety bezskutecznie. Klasyczny kryminał w stylu Agathy Christie (ale nie była to jak mi się wydaje ekranizacja jej książki). Kluczowy był motyw gry w karty-tytuł prawdopodobnie związany był z jakąś nazwą gry...
Kurcze...tez ogladalam ten film i ...za cholere nie moge sobie przypomniec tytułu.Teraz bedzie mi to chodzilo po glowie przez caly dzien!Sprawdze w domu, jak wroce z pracy...A nie cos z tozsamoscia w tytule?
Czy to nie jest ten film ????????????????? http://www.filmweb.pl/Film?id=107629 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]
Mi się wydaje że to ten :-)
To chyba faktycznie ten film...tak więc chodziło w nim raczej o grę planszową , a nie grę w karty. Miałbym pewność gdybym przypomniał sobie przynajmniej jednego aktora grającego w tym filmie.