dla mnie film jest bardzo przyjemny, jedyny w swoim rodzaju a Tom Hanks byl swietny!! myslalam ze zakonczenie bedzie bedzie troszke inne... ale podobalo mi sie mimo wszystko :)

Agucha

Mi Tak! Spotkalem sie z wieloma opiniami, iz w tym filmie Spielberg przedstawia przybyszow ze wschodu jako glupkow. Wedlug mnie jest wprost przeciwnie, ten obraz pokazuje jak obywatele stanow zjednoczonych wiele utracili w pogoni za "amerykanskim snem".

ALIEN_K

zgadzam sie - Amerykanie cierpia wg mnie na wybiórcza slepote i czasem przydaje sie spojrzec na nich (i nam i im) z innej perspektywy

Agucha

Ogólnie film był fajny. Dobra gra aktorów (szczególnie Toma), ciekawa fabuła (w miarę) a szczegónie podobała mi się muzyka. Spodziewałem się jednak czegoś lepszego i wychodząc z kina czułem pewnie niedosyt. Było kilka niedociągnięć, a niektóre sceny były poprostu tak banalne i kiczowate, że az wsdyd. Jednak całokształt jest ok.

Robik

Powiem tak: Genialna rola Toma Hanksa i w miarę dobra całość filmu (bez większych rewelacji).

użytkownik usunięty
Agucha

To nie taki opad szczęki jak 'Saving Private Ryan'... Smaczków formalnych też mniej niż np. w 'Minority Report'... Ale aktorstwo Hanksa swietne... Kilka niedociągnięć scenariuszowych i niepotrzebnych ckliwości... Czyli Spilelberg po prostu:) Ogólnie powyżej średniej...